Πορτογάλος εισαγγελέας ανακηρύσσει νόμιμη την πειρατεία


Ελπίζοντας να περιορίσει τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά πειρατείας στην Πορτογαλία, η τοπική ομάδα αντι-πειρατείας ACAPOR κατάθεσε μήνυση  στον Γενικό Εισαγγελέα το περασμένο έτος, εναντίων 2.000  διευθύνσεων IP που υποτίθεται ότι  ήταν sharers αρχείων. Αυτή την εβδομάδα ο Πορτογάλος εισαγγελέας ανακοίνωσε μια  απόφαση που σίγουρα δεν θα ευχαρίστησε την αντιπειρατική ομάδα ACAPOR. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν είναι ενάντια στο νόμο να μοιραζονται έργα που υπόκεινται στο νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας για προσωπική χρήση,
καθώς και ότι μια διεύθυνση IP δεν φτάνει για να προσδιορίσει έναν ένοχο.
Φορώντας μπλουζάκια με το σύνθημα «Η πειρατεία είναι παράνομη”, τα μέλη της ACAPOR παραδοθεί αρκετά δεδομένα με τις διευθύνσεις IP των δήθεν «παράνομων»-sharers στο αρχείο στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα πέρυσι.
Το Τμήμα Ερευνών και Ποινικής Δράσης (DIAP) εξέτασε τις καταγγελίες και ο εισαγγελέας επέστρεψε με την απόφαση του αυτή την εβδομάδα. Σε αντίθεση με ό, τι πίστευε και ήλπιζε η ACAPOR, οι 2.000 διευθύνσεις IP δεν θα ληφθούν υπόψιν στο δικαστήριο. Το κερασάκι στην τούρτα για την ACAPOR, ήταν όταν ο εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι η ανταλλαγή αρχείων για προσωπική χρήση δεν είναι ενάντια στο νόμο.
Ο εισαγγελέας πρόσθεσε ότι το δικαίωμα στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό, και την ελευθερία της έκφρασης στο Διαδίκτυο δεν θα πρέπει να περιορίζονται σε περιπτώσεις κατά τις οποίες οι παραβιάσεις δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας είναι σαφώς μη-εμπορική.
Λέτε να τελειώσει εδώ; χμμ…

Πηγή: iguru.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.