Καταδικάστηκε αθώος για πειρατεία στην Γαλλία


Επιδικάστηκε το πρώτο πρόστιμο για παράνομο κατέβασμα υλικού, σύμφωνα με το γαλλικό νόμο "των τριών χτυπημάτων",Hadopi, ο οποίος είχε ψηφιστεί με στόχο την πάταξη της πειρατείας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, επιβλήθηκε πρόστιμο 150 ευρώ σε έναν σαραντάχρονο, ο οποίος ουσιαστικά ήταν… αθώος! Η (πρώην) σύζυγός του κατέβασε τραγούδια και το σκεπτικό του δικαστηρίου ήταν ότι ο σαραντάχρονος "δεν την απέτρεψε" και για το λόγο αυτό τον καταδίκασαν.

Ο συγκεκριμένος ήταν ο πρώτος που δέχθηκε "το τρίτο χτύπημα", αλλά δεν τιμωρήθηκετελικά με τη μέγιστη ποινή, αυτή της διακοπής της σύνδεσής του.

Οι εταιρείες που κατέχουν και διαχειρίζονται τα πνευματικά δικαιώματα, δήλωσαν πως ο νόμος έχει αποτέλεσμα, αφού με την εφαρμογή του, το 2010, η χρήση του iTunesαυξήθηκε.
Τότε, 736.000 άτομα έλαβαν την πρώτη ειδοποίηση, 62.000 τη δεύτερη και 165 την τρίτη. Η Διεθνής Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών, υποστηρίζει πως το αποτέλεσμα ήταν να ωφεληθεί η γαλλική οικονομία 13,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, η κυβέρνηση στη Γαλλία άλλαξε και οι σοσιαλιστές που ανέλαβαν, είχαν δηλώσει πως εφόσον εκλεγούν θα καταργήσουν το συγκεκριμένο νόμο. Η υπουργός πολιτισμού Aurelie Filippetti, είχε δηλώσει πριν μερικές εβδομάδες πως επανεξετάζεται ο νόμος Hadopi, αφού κοστίζει 12 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση και η αποτελεσματικότητά του είναι μάλλον δυσανάλογη.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.