Το ψηφιακό βακτήριο mycoplasma genitalium

Αν και ακούγεται περίεργο πλέον δεν θα είναι μόνο οι ιοί και τα malware οι μόνοι μικροοργανισμοί που θα βρίσκονται εντός των υπολογιστών μας. Ξεκινώντας από το Mycoplasma genitalium πρόκειται να μετακινήσουν σε αυτούς και τα κανονικά βακτήρια.
Αναφερόμαστε φυσικά στην δημιουργία ένα πλήρως λειτουργικού μοντέλου του συγκεκριμένου βακτηρίου σε ψηφιακή μορφή.
Το επίτευγμα θα επιτρέψει στους επιστήμονες να μην χρησιμοποιούν πραγματικά κύτταρα και κατ’ επέκταση να κάνουν εικονικά πειράματα τα οποία όμως θα είναι εξίσου αξιόπιστα αλλά πολύ πιο φθηνά και με πολύ ταχύτερους ρυθμούς απ’ ό,τι αν τα έκαναν σε πραγματικά βακτήρια.
Η επιλογή του Mycoplasma genitalium έγινε επειδή είναι πολύ απλό. Διαφορετικά θα ήταν σχετικά δύσκολο να αναπαραστήσουν με ακρίβεια τις βασικές λειτουργίες του
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για πολύ σημαντικό βήμα καθώς το project αυτό θα αποτελέσει τη βάσει για την ψηφιοποίηση των λειτουργιών πολλών άλλων κυττάρων και άρα την πραγματοποίηση πειραμάτων, πολύ πιο γρήγορα και σε συνδυασμό βέβαια με άλλους μικροοργανισμούς.
Με άλλα λόγια η προσπάθεια για την θεραπεία πολύ σημαντικών ασθενειών θα γίνει εξαιρετικά πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομική.
Πηγή:techit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.