Το όραμά του Steve Jobs για το σύστημα αρχείων


Ενδιαφέρον δημοσίευμα του Ole Begemann φέρνει στο προσκήνιο μερικές δηλώσεις του Steve Jobs σχετικά με το μέλλον και το όραμά του για ένα πιο φιλικό προς τον χρήστη λειτουργικό με την απλοποίηση του συστήματος αρχείου σε έναν υπολογιστή. Οι δηλώσεις είναι μέρος συνέντευξης στο AllThingsD από το 2005 και μπορεί κανείς να κατανοήσει ότι αυτό που περιέγραφε τότε ο Jobs είναι ουσιαστικά το iOS.
To quote που θα διαβάσετε παρακάτω μπορείτε να το ακούσετε και εσείς στο 37:40 του βίντεο από την συνέντευξη.
σε όλες τις έρευνες για το γραφικό περιβάλλον που έχουμε κάνει [...] βρήκαμε ότι είναι πολύ εύκολο να μάθουμε πως να το χρησιμοποιούμε μέχρι, βέβαια, να εμφανιστεί το σύστημα αρχείων και από ‘κει η καμπύλη εκμάθησης γίνεται κατακόρυφη. Οπότε αναρωτιέσαι, γιατί το σύστημα αρχείων είναι το πρόσωπο του λειτουργικού; Δεν θα ήταν καλύτερο ένα υπήρχε ένας καλύτερος τρόπος για να βρίσκεις πράγματα;
Τώρα, το e-mail, πάντα υπήρχε ένας πιο εύκολος τρόπος να βρεις πράγματα. Δεν κρατάς τα e-mail σου στο σύστημα αρχείων , έτσι; Η εφαρμογή το διαχειρίζεται. Και αυτό ήταν η επανάσταση, για παράδειγμα, στο iTunes. Δεν κρατάς τη μουσική στο στο σύστημα αρχείων, αυτό θα ήταν τρελό. Τα κρατάς σε μία εφαρμογή που ξέρει από μουσική και ξέρει πως να βρίσκει πράγματα με διαφορετικούς τρόπους. Το ίδιο και με τις φωτογραφίες: έχουμε μια εφαρμογή που ξέρει από φωτογραφίες. Και αυτές οι εφαρμογές διαχειρίζονται το δικό τους σύστημα αρχείων. [...]
Εν τέλει, το σύστημα αρχείων θα γίνει μια εφαρμογή για προχωρημένους χρήστες και οι απλοί καταναλωτές δεν θα χρειάζεται να το χρησιμοποιήσουν.
Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι από το 2005 η Apple είχε υπόψιν της ότι το σύστημα αρχείων έπρεπε να φύγει. Και το 2007 το κατάφερε με το iOS.
Πηγή:macuser.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.