Το Reckoning και οι Big Huge Games δεν θα είναι ποια "μαζί" μας


O μήνας που πέρασε ήταν, τουλάχιστον, ‘επεισοδιακός’ για το στούντιο Big Huge Games, το Kingdoms of Amalur, και την 38 Studios στην οποία ανήκαν όλα. Σε περίπτωση που δεν θυμόσαστε την πολυτάραχη ζωή της Big Huge Games (Rise of NationsAge of Empires3), το 2009 έφτασε πολύ κοντά στο κλείσιμο από τη THQ, αλλά την έσωσε η 38 Studios.
Στη συνέχεια, η BHG καταπιάστηκε αποκλειστικά με το Reckoning, το RPG υπό την καθοδήγηση Salvatore και McFarlane, το οποίο ήταν θεωρητικά, ένα single-playerπαιχνίδι-πρόλογος για το ΜΜΟ Reckoning. Το παιχνίδι δεν πήγε άσχημα στις πωλήσεις και τις κριτικές, αλλά η αρχική επένδυση ήταν τεράστια και μάλιστα υπήρχε κρατική συγχρηματοδότηση από το Rhode Island. Δυστυχώς, όταν έγινε ο τελικός… λογαριασμός, η 38 Studios βγήκε υπερχρεωμένη: απολύθηκαν οι πάντες και άρχισε γρήγορα η διαδικασία ρευστοποίησης, ώστε να μαζευτεί το ποσό (φημολογείται για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια ) που πρέπει να επιστραφεί.
Ευτυχώς ανακοινώθηκε από την Epic Games ότι τα περισσότερα μέλη της Big HugeGames θα απορροφηθούν σε ένα στούντιο που θα ανοίξει στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Epic, ο Mike Capps, μετά το κλείσιμο του στούντιο, επικοινώνησαν μαζί του οι εργαζόμενοι της Big Huge Games με μια πρόταση να συνεργαστούν σε έναν τίτλο που θα ανήκει στην Epic και θα είναι ένα νέο brand.  Ήταν μια εκπληκτική σύμπτωση, καθώς η Epic έψαχνε όντως ταλαντούχους ανθρώπους του χώρου για να ιδρύσει ένα νέο στούντιο. Οι λεπτομέρειες αυτής της… απορρόφησης δεν είναι ακόμα γνωστές, ούτε έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για το νέο project. Όπως είπε και οCapps “το βλέπουμε σαν να έγινε μια μεγάλη καταιγίδα στην Βαλτιμόρη και τώρα εμείς δεχόμαστε τους φυγάδες που έφυγαν από εκεί- το ίδιο κάνουν κι άλλα στούντιο στη νοτιοανατολική περιοχή, όπως η Zynga East, η Zenimax Online κι άλλοι.»
H Epic πάντως επιβεβαίωσε ότι το νέο project που θα αναλάβει η… Epic Baltimore δεν θα είναι ένα Kingdoms of Amalur 2.  Τα δικαιώματα χρήσης του Amalur ανήκουν πλέον στην κυβέρνηση του Rhode Island και πραγματικά, δεν μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα γίνει με το υποσχόμενο setting. Κρίμα…

Πηγή:pcmaster.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.