Τα χαρακτηριστικά του νέου iOS 6.0



To iOS 6.0 έκανε την εμφάνισή του στο Worlwide Developers Conference 2012 με περισσότερα από 200 νέα χαρακτηριστικά που αναμένεται να ικανοποιήσουν τους φίλους της Apple.
Οι αλλαγές αφορούν μεταξύ άλλων τους τελείως καινούργιους χάρτες, τη νέα έκδοση της Siri και την ενσωμάτωση του Facebook. Ας δούμε μερικά από τα καινούργια στοιχεία του iOS 6.0, το οποίο θα υποστηρίζουν οι συσκευές iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPod touch 4th gen και iPad 2/new iPad (επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν το πρώτο iPad να μένει εκτός της αναβάθμισης).
Siri
Νέα χαρακτηριστικά προστέθηκαν στην υπηρεσία όπως η λειτουργία Eyes Free για επικοινωνία χωρίς χέρια κατά την οδήγηση καθώς και τοπικές αναζητήσεις σε περισσότερες χώρες. Ρωτάς για παράδειγμα για ένα καλό ιταλικό εστιατόριο κοντά στο σπίτι σου και η Siri σου απαντάει.
Επιπλέον μπήκαν νέες γλώσσες και χώρες (Ιταλία – Ιταλικά, Ισπανία – Ισπανικά, Κινέζικα). Εξακολουθούν να μην υπάρχουν τα ελληνικά εκτός αν απλά δεν εμφανίστηκαν στην καρτέλα με τις κυριότερες νέες γλώσσες για τη Siri. Επιπλέον η Siri συνδέθηκε κατά ένα τρόπο με το IMDB (Internet Movie Database) και ενημερώνει τον χρήστη για ταινίες, ηθοποιούς, κριτικές και άλλες λεπτομέρειες.
Facebook
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_1217.jpeg
Στο iOS 6 η ενσωμάτωση του Facebook θα είναι ιδιαίτερα έντονη. Καταρχάς αν και ήδη στα προϊόντα του App Store περιλαμβάνονται κουμπιά Like. Εφεξής το Apple Game Center θα επιτρέπει την εισαγωγή φίλων από το Facebook ενώ θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη διασύνδεση με όλες τις εφαρμογές ακόμη και αν δεν έχουν φτιαχτεί από την Apple.
Ένα ακόμη πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι και η αυτόματη ενσωμάτωση των μηνυμάτων και των εκδηλώσεων του Facebook στον τηλεφωνικό κατάλογο και το ημερολόγιο του iOS 6. Δεν πρόκειται για κάτι αμελητέο καθώς θα αυξήσει σημαντικά τη χρηστικότητα και των δύο υπηρεσιών.
Απάντηση στην κλήση μέσω μηνύματος
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_1314.jpeg
Αυτή τη λειτουργία τη βλέπαμε κυρίως στα Nokia, αλλά το iOS 6.0 την κάνει ακόμα καλύτερη. Όταν κάποιος δεν μπορεί να σηκώσει το τηλέφωνο μπορεί με το πάτημα ενός κουμπιού να στείλει ένα μήνυμα επιλέγοντας κάποιο από τα πρότυπα: Θα καλέσω σε μία ώρα, Έρχομαι, κ.λπ.
Μην ενοχλείτε
Λειτουργία «Do not Disturb» για το χρονικό διάστημα που εμείς θα επιλέξουμε να μην μας ενοχλούν οι κλήσεις. Μάλιστα, μπορούμε να επιλέξουμε να ειδοποιηθούμε κανονικά αν κάποιος μας ξανακαλέσει εντός τριών λεπτών, γεγονός που μπορεί να δείχνει ότι πρόκειται για κάτι επείγον.
Σύνδεση τηλεφωνικού αριθμού και Apple ID
Στο iOS 6.0 μπορεί κάποιος να σας καλέσει στο τηλεφωνικό σας νούμερο και να απαντήσετε με το Apple ID στο iPad.

Λειτουργία VIP στα mail
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_1412.jpeg
Πλέον μπορείτε να ξεχωρίζετε τα σημαντικά πρόσωπα σαν VIP, για να φαίνονται πιο ξεκάθαρα και σε συγκεκριμένο φάκελο τα μηνύματα που σας στέλνουν.

Νέοι Χάρτες

Η τρισδιάστατη απεικόνιση δεν θα είναι το μόνο πλεονέκτημα του Maps. Παράλληλα έχει εξαιρετική συνεργασία με το Siri, κάνει χρήση ανώνυμων δεδομένων που συλλέγει συνολικά από τους χρήστες του για ώστε να δώσει οδηγίες πλοήγησης, όντας μάλιστα αρκετά ευφυές ώστε να τους βοηθά να αποφύγουν την κίνηση.
Νέο Safari
http://techit.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_1510.jpeg
Ανανεωμένο Safari με iCloud tabs και offline reading mode διαθέσιμο σε fullscreen όταν έχετε το κινητό σε πλάγια θέση.
Πηγή:techit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.