Hackers έκλεψαν δεδομένα και και εκβίασαν εταιρία


Οι hackers έχουν κυκλοφορήσει τα κλεμένα δεδομένα των καταναλωτών από online παρόχους δανείων, αφού η εταιρεία αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό του εκβιασμού.
“Στις 12 Ιουνίου, η εταιρεία AmeriCash Advance έλαβε ένα φαξ λέγοντας μας ότι μέρος της ιστοσελίδας μας έχει παραβιαστεί. Η επιστολή ζητούσε την καταβολή 15.000 δολαρίων” δήλωσε η εταιρεία σε δελτίο του CNET. «Ενημερώσαμε αμέσως τις αρμόδιες αρχές και λάβαμε αμέσως μέτρα προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία που θα μπορούσαν να υποκλαπούν. Θα υπάρχει απόλυτη συνεργασία με τις αρχές για την προστασία των πελατών μας και θα στείλουμε αυτούς τους εγκληματίες στην δικαιοσύνη.
Η κύρια ανησυχία για την παραβίαση αυτή, είναι ότι εκτέθηκαν προσωπικά στοιχεία όπως ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα τέσσερα τελευταία ψηφία αριθμών κοινωνικής ασφάλισης, και το όνομα του χρηματοπιστωτικού οργανισμού του κάθε πελάτη.
Η δήλωση ανέφερε πως το τμήμα του συστήματος που οι εγκληματίες παραβίασαν, ήταν το τμήμα αυτοματοποιημένης ανταπόκρισης e-mail καθώς και το τμήμα του συστήματος που στέλνει μια αυτόματη απάντηση στον αιτούντα ότι η αίτηση του έχει παραληφθεί επιτυχώς. Έχουμε ενημερώσει όσους έχουν πληγεί και τους προειδοποιήσαμε να είναι προσεχτικοί. Συνεχίζουμε την στενή συνεργασία με τις αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν αυτοί οι εγκληματίες».
Μια ομάδα hackers που αυτοαποκαλούνται RexMundi, ανακοίνωσαν την διαρροή δεδομένων στο Twitter. Οι RexMundi ανέφεραν επίσης την κυκλοφορία κλεμμένων δεδομένων από τις Βέλγικες εταιρείες, AGO-Interim και Dexia Bank, αφού δεν πλήρωσαν το ποσό του εκβιασμού και απείλησαν να διαρρεύσουν περισσότερα δεδομένα καθώς και την αύξηση του χρηματικού ποσού, που απαίτησαν. Μεταξύ άλλων η ομάδα δήλωσε ότι παραβίασε τον λογαριασμό e-mail του Taylor Lautner, ηθοποιού στη σειρά ταινιών The Twilight Saga.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.