Επιτέθηκαν Hackers και "πήραν" 60 εκ. ευρώ


Οι εταιρείες ασφαλείας McAfee και Guardian Analytics έδωσαν στη δημοσιότητα μία μελέτη σχετικά με τις νέες μεθόδους κλοπής χρημάτων από τραπεζικά συστήματα, μέσω ηλεκτρονικών επιθέσεων.
Οι απατεώνες, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα εξελιγμένες μεθόδους ηλεκτρονικών επιθέσεων, στοχοποιούν τραπεζικούς λογαριασμούς με υψηλά διαθέσιμα και καταφέρνουν να παρακάμπτουν τις φυσικές μεθόδους ταυτοποίησης, για να κλέψουν χρήματα από μια σειρά λογαριασμούς στην Ευρώπη.
Οι επιθέσεις ξεκίνησαν από την Ιταλία, όπου χρησιμοποιήθηκαν τα malware SpyEye και Zeus για την επίτευξη των κλοπών. Οι περισσότερες επιθέσεις έγιναν στην Ευρώπη, αλλά η McAfee ανέφερε πως βρήκε στοιχεία επιθέσεων και σε τράπεζες της Λατινικής, αλλά και της Βόρειας Αμερική.
Τα malware SpyEye και Zeus και οι παραλλαγές τους, που είναι δύσκολο να εντοπιστούν, κατάφερναν να υποκλέπτουν κωδικούς ασφαλείας και άλλα στοιχεία από τους υπολογιστές των τελικών χρηστών. Κατόπιν, εκκινούσαν τη διαδικασία των χρηματικών μεταφορών, επιτυγχάνοντας σύνδεση με τις τράπεζες, με τα στοιχεία των χρηστών.
Πηγή:attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.