Εργαλείο σάρωσης και διαχείρισης ευπαθειών OpenVAS-5


Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του OpenVAS-4, η ομάδα ανάπτυξης του λογισμικού έχει κυκλοφορήσει την πέμπτη έκδοση του εργαλείου διαχείρισης και σάρωσης ευπαθειών. Η νέα έκδοση διαθέτει πολλά νέα χαρακτηριστικά και ο αριθμός των δωρεάν ελέγχων έχει αυξηθεί σε πάνω από 25.000.
Μια πολύ πρακτική λειτουργία του λογισμικού,είναι η δυνατότητα να δείχνει τις διαφορές μεταξύ δύο αναφορών από την σάρωση καθώς και η αντιστοίχηση στην τρέχουσας CPE και CVE μέσα στη βάση δεδομένων OpenVAS. Αυτό εξοικονομεί χρόνο για τους χρήστες, που ανακαλύπτουν αλλαγές και συμβουλές ασφάλειας. Το νέο διαχειριστικό περιβάλλον επιτρέπει στο χρήστη να εξετάσει τα αποτελέσματα της σάρωσης, επιλέγοντας οποιαδήποτε IP συσκευής είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο.
Συνολικά προστέθηκαν 20 νέα χαρακτηριστικά, με ιδιαίτερη έμφαση στην απλούστευση της καθημερινής χρήσης. Το OpenVAS θεωρείται ως το πιο προηγμένο εργαλείο ανοικτού κώδικα για τη διαχείριση ευπαθειών. Τη νέα έκδοση μπορείτε να μεταφορτώσετε δωρεάν με άδεια χρήσης GNUGPL.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.