Hackers παραβίασαν το κοινωνικό παιχνίδι YoVille της Zynga


Hackers παραβίασαν το κοινωνικό παιχνίδι YoVille της Zynga, επηρεάζοντας τη λειτουργία του παιχνιδιού και κλέβοντας εικονικά αγαθά των χρηστών, χωρίς ευτυχώς να «αγγίξουν» τα ευαίσθητα δεδομένα τους. Η εταιρεία Zynga έχει επίγνωση του προβλήματος και ασχολείται με την αντιμετώπιση του. Η εταιρεία άρχισε να λαμβάνει αναφορές για το συμβάν πριν από λίγες εβδομάδες και διερευνώντας το θέμα διαπίστωσε ότι αυτό οφειλόταν σε ορισμένα ευπαθή διαχειριστικά εργαλεία. Από τότε η εταιρεία προχώρησε στην επιδιόρθωση του προβλήματος.
Πολλοί παίκτες του YoVille επικοινώνησαν με την εταιρεία, όταν είδαν ότι τα εικονικά αγαθά που είχαν συγκεντρώσει, εξαφανίστηκαν. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος η εταιρεία επέστρεψε ολόκληρη την εικονική περιουσία που είχε κλαπεί και επιπλέον απέκλεισε ορισμένους παίκτες.
Πολλοί χρήστες παραβιάζουν online παιχνίδια για να λάβουν δωρεάν αγαθά, γεγονός που αποτελεί μακροχρόνιο πρόβλημα. Οι hackers επικεντρώνονται στην εξαπάτηση για να λάβουν τα εικονικά αγαθά ή για να τα πουλήσουν σε άλλους παίκτες. Η Zynga αποτελεί έναν μόνιμο στοχο. Πέρυσι, ένας Βρετανός hacker παραδέχθηκε την κλοπή 12 εκατομμύριων δολαρίων μαρκών poker από το «Zynga Poker».
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.