Αντικατάσταση των ενοχλητικών CAPTCHA με micro-games


Τι κι αν βρίσκονται εκεί για μεγαλύτερη ασφάλεια, όλοι μας έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη (μη γράψω κάτι χειρότερο…) θέση να μη μπορούμε να διαβάσουμε τα σύμβολα σε κάποιο CAPTCHA για να καταφέρουμε να δούμε τα email μας ή να κάνουμε login σε κάποια ιστοσελίδα, κοινωνικό δίκτυο κλπ.
PlayThru
Πέραν τούτου, δεν είναι λίγες οι αναφορές που κυκλοφορούν για πιθανό και εύκολο χακάρισμα της δήθεν προστασίας που προσφέρουν τα CAPTCHA, άρα επιβάλλεται να βρεθεί μια διαφορετική λύση ώστε να αποδεικνύουμε πως είμαστε άνθρωποι και όχι bots. Αυτή η λύση θα μπορούσε να είναι το εργαλείο PlayThru της εταιρίας “Are You a Human”.
Η ιδέα είναι απλή. Αντί να προσπαθούμε να καταλάβουμε τα ορνιθοσκαλίσματα του CAPTCHA, θα καλούμαστε να ολοκληρώσουμε ένα εξαιρετικά απλό παιχνίδι, όπως για παράδειγμα να μεταφέρουμε αντικείμενα μέσα σε ένα κουτί με drag and drop.
Σύμφωνα με τον COO της εταιρίας, Reid Tatoris,
“Τα CAPTCHA που χρησιμοποιούν γραπτό κείμενο είναι δύσκολο να αποσαφηνιστούν και εύκολο να σπάσουν, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ακόμα περισσότερο η δυσκολία τους και ο φαύλος κύκλος να οδηγεί σε απογοητευμένους χρήστες και διαχειριστές ιστοσελίδων”
Μια μικρή μελέτη της Are You a Human έδειξε ότι περίπου 1 στους 5 χρήστες φεύγουν από την ιστοσελίδα που επισκέπτονται αν δυσκολευτούν με το CAPTCHA. Στόχος είναι να κρατηθούν αυτοί οι χρήστες με αντικατάσταση του από το PlayThru και ήδη περισσότερες από 200 ιστοσελίδες το χρησιμοποιούν, τρέχοντας 300.000-400.000 παιχνίδια ανά μήνα, με μέσο όρο λύσης 10-12 sec.
Αν καταφέρουν να πείσουν ότι δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα ασφάλειας, τότε σίγουρα θα είναι πιο διασκεδαστικό να παίζουμε ένα μικρό παιχνίδι παρά να βγάζουμε τα μάτια μας. Δε νομίζετε;
Πηγή:techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.