800 εκατομμύρια Κινέζοι στο "συνδεμένοι"ιντερνετ μέχρι το 2015


Οι αρχές της Κίνας παρουσίασαν το νέο σχέδιο για τη διαδικτυακή ανάπτυξη, το οποίο προβλέπει ότι μέχρι το 2015 ο αριθμός των online πολιτών θα φτάσει τα 800 εκατομμύρια. Ο στόχος αυτός είναι φιλόδοξος, αλλά σε καμία περίπτωση μη ρεαλιστικός.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 500 εκατομμύρια "συνδεδεμένοι" Κινέζοι, εκ των οποίων τα 300 εκατομμύρια απέκτησαν πρόσβαση στο Internet τα τελευταία τρία χρόνια. Από αυτή την άποψη, ο στόχος των 800 εκατομμυρίων για το 2015 είναι κάθε άλλο παρά εξωπραγματικός.

Το μεγάλο πρόβλημα τις Κίνας είναι οι υποδομές, καθώς είναι δύσκολο να απλωθούν σε όλη τη χώρα οπτικές ίνες που θα δώσουν πρόσβαση σε μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Το ενδιαφέρον του κόσμου, πάντως, είναι τεράστιο και οι κάτοικοι της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου ζητούν συνεχώς προσβαση στο Internet, παρά το γεγονός ότι το κόστος μιας γραμμής DSL είναι πολύ υψηλότερο απ' ό,τι σε άλλες χώρες.

Περίπου 1,4 δισ. άνθρωποι κατοικούν στην Κίνα, η οποία έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι της τεχνολογίας. Πέρα από την τεράστια δεξαμενή των (εν δυνάμει) πελατών λόγω του μεγάλου πληθυσμού, η Κίνα έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα από τα κέντρα της παγκόσμιας τεχνολογίας, καθώς παράγει έναν μεγάλο αριθμό προϊόντων στο έδαφός της.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.