Το Ubuntu 12.04 είναι γεγονός!




Οι φανατικοί Ubunteros μετρούσαν τις μέρες και ευτυχώς η Canonical, πιστή στο ραντεβού της, δεν τους απογοήτευσε. To Ubuntu 12.04 Precise Pangolin είναι επιτέλους διαθέσιμο για download.
Πρόκειται ίσως για την σημαντικότερη μέχρι τώρα έκδοση της διανομής καθώς εκτός του ότι είναι LTS (Long Term Support) με την υποστήριξη να φτάνει στα 5 από τα 4 χρόνια που ήταν προηγουμένως, επιπλέον έχει δοθεί ιδιαίτερο βαρος και στο Unity.
Το συγκεκριμένο interface έχει ήδη φτάσει την έκδοση 5.0 και είναι σαφές ότι η εταιρεία έχει ποντάρει πάρα πολλά σε αυτό. Παρόλα αυτά, επειδή οι χρήστες που δεν το συμπαθούν ιδιαίτερα παραμένουν αρκετοί, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα να το αντικαταστήσουν μέσω της εφαρμογής gnome-panel.

Όπως θα διαπιστώσουν οι χρήστες το Precise Pangolin χαρακτηρίζεται από αρκετές αλλαγές, βελτιώσεις και επιπλέον χαρακτηριστικά σε σχέση με τους προκατόχους του. Για παράδειγμα τα ανανεωμένα scrollbars που είναι αρκετά πιο χρηστικά σε σχέση με τα 11.04 και 11.10. Εξίσου ενδιαφέρον είναι βέβαια και το  βοηθητικό υπομενού HUD καθώς εξυπηρετεί ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις επιμέρους επιλογές των εφαρμογών.
Με δεδομένη την δουλειά που έχει γίνει στη συγκεκριμένη έκδοση είναι βέβαιο ότι παλιοί και νέοι χρήστες θα την κάνουν δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το Ubuntu αποτελεί την πλέον δημοφιλή διανομή Linux, αποτελώντας το τρίτο λειτουργικό σύστημά της αγοράς, απέναντι στα Windows της Microsoft και του OSX της Apple και ότι ο ιδρυτής της Canonical ο Mark Shuttleworth έχει θέσει ως στόχο τα 200 εκατομμύρια χρήστες Ubuntu, μέχρι το 2015!

Αν θέλετε να κατεβάσετε το νέο Ubuntu μπορείτε να επισκευθείτε την εξής διεύθυνση:http://releases.ubuntu.com/precise
Επειδή όμως ήδη εκατομμύρια χρήστες προσπαθούν και αυτοί να το κατεβάσουν, αν έχετε τη δυνατότητα προτιμήστε το download μέσω torrent καθώς οποιαδήποτε άλλη μέθοδος είναι βέβαιο ότι θα καθυστερήσει πολύ περισσότερο.

Πηγή:proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.