Η Intel παρουσιάζει την νέα γενιά επεξεργαστών Ivy Bridge


Η μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργαστών στον κόσμο, η αμερικανική Intel, κυκλοφορεί τη νέα γενιά προϊόντων της, με την ονομασία «Ivy Bridge» . Είναι η πρώτη που διαθέτει το λεγόμενο «τρισδιάστατο τρανζίστορ», χάρη στο οποίο οι νέοι επεξεργαστές της, που είναι ταχύτεροι από ποτέ, έχουν ταυτόχρονα 20% μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ και καταναλώνουν 20% λιγότερη ενέργεια.
Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία βγάζει στην αγορά 13 τετραπύρηνους επεξεργαστές που προορίζονται κυρίως για επιτραπέζιους υπολογιστές. Αργότερα, μέσα στην άνοιξη, θα κυκλοφορήσουν διπύρηνοι επεξεργαστές ειδικοί για πολύ λεπτούς φορητούς υπολογιστές (ultrabooks). Οι νέοι επεξεργαστές αναμένεται να αξιοποιηθούν δεόντως από τους κατασκευαστές υπολογιστών, επιτρέποντας την εμφάνιση στην αγορά μιας νέας γκάμας ελκυστικότερων προϊόντων για τους καταναλωτές. Ήδη η ζήτηση για τα νέα προϊόντα της Intel είναι τεράστια.

Οι Ivy Bridge είναι οι πρώτοι στον κόσμο επεξεργαστές με τρανζίστορ διαστάσεων 22 νανομέτρων (δισεκατομμυριοστών του μέτρου). Η νέα τεχνολογία τρανζίστορ (πρόκειται για τους «διακόπτες» στο εσωτερικό των επεξεργαστών), που αναπτύσσεται εδώ και 11 χρόνια από την αμερικανική εταιρία, αναμένεται να διευκολύνει τη χρησιμοποίησή τους από τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές-ταμπλέτες, δύο τομείς όπου η Intel έχει σχετικά μικρή διείσδυση, αντίθετα με άλλες εταιρίες όπως η βρετανική Arm Holdings.

Πηγή:portal.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.