Αποκτήσετε μια θέση εργασίας στην Ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων


Εάν εισάγετε τις λέξεις-κλειδιά «IT Security» στο πεδίο αναζήτησης του δημοφιλούς site ευρέσεως εργασίας, Monster.com, υπάρχουν παραπάνω από 1.000 ανακοινώσεις θέσεων εργασίας, που εμφανίζονται στη σελίδα. Από ότι φαίνεται, οι εταιρείες ενδιαφέρονται να καλύψουν όλο το φάσμα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, ζητώντας γνώσεις για τη δημιουργία πολιτικών ασφάλειας, την καταπολέμηση των hackers, την προστασία από παραβιάσεις δεδομένων και την καταπολέμηση των διαδικτυακών απειλών.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Information Week ο μέσος μισθός για τους  επαγγελματίες ασφάλειας πληροφορικής<…>
έφτασε τα $ 7.000 φέτος. Ωστόσο η ύφεση δε μείωσε τη δράση των κακόβουλων στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με έκθεση της Symantec, το κόστος της απώλειας δεδομένων από παραβιάσεις το 2011 έφτασε συνολικά τα 5,5 εκατ. δολάρια, περίπου 194 δολάρια για κάθε υποκλαπέν αρχείο.
Στην πραγματικότητα, καθώς όλο και περισσότερες κινητές συσκευές χρησιμοποιούνται από τους υπαλλήλους για επαγγελματικούς σκοπούς, τόσο οι απειλές θα αυξάνονται και θα γίνονται πιο περίπλοκες. Η ανάγκη αυτή έχει οδηγήσει και στην αυξημένη ζήτηση ειδικών ασφάλειας με ολοκληρωμένες και σφαιρικές γνώσεις.
Οι τέσσερεις συμβουλές για όσους ενδιαφέρονται να βρουν εργασία στο χώρο αυτό είναι: 1) Αναζητήστε Πιστοποιήσεις, 2) Επιδιώξτε την «δια βίου μάθηση», 3) Δείξτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ενασχόλησή σας στον τομέα ασφάλειας των κινητών τηλεφώνων και συσκευών, 4) Μάθετε τι απαιτείται στο χώρο της ασφάλειας με τη βοήθεια ενός φίλου ή ειδικού.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.