Ο Kim Dotcom δηλώνει αθώος


Ο ιδρυτής της διαβόητης υπηρεσίας Megaupload εξακολουθεί να βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία, με τις αρχές να του έχουν επιβάλει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ο Kim Dotcom απέφευγε να μιλήσει δημοσίως για το θέμα, όμως αυτή τη βδομάδα "άστραψε και βρόντηξε".

Όπως θα περίμενε κανείς, ο Dotcom δεν είπε και πολύ κολακευτικά λόγια για τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες ανακίνησαν το θέμα του Megaupload και προκάλεσαν τη σύλληψή του. Ο κατηγορούμενος αποκάλεσε το όλο ζήτημα "ανοησία" και δήλωσε ότι αυτό τον καιρό συγκεντρώνει στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά του.

Μια από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Dotcom είναι ότι έχει διαμοιραστεί και ο ίδιος μουσικά αρχεία μέσα από το Megaupload. Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για αρχεία που έχει αγοράσει νόμιμα και η αποστολή τους μέσω του Megaupload έγινε για να δοκιμαστεί ένας μηχανισμός της υπηρεσίας. Επιπλέον, ο Dotcom κατηγορεί τις αμερικανικές αρχές για φαρισαϊσμό, λέγοντας ότι πάνω από 15.000 στρατιώτες (μέσω κρατικών υπολογιστών) και πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν χρησιμοποιήσει την -ανενεργή πλέον- υπηρεσία.

Οι δικαστικές αρχές της Νέας Ζηλανδίας θα εξετάσουν το αίτημα έκδοσης στις ΗΠΑ μέσα στο 2012. Σε περίπτωση που καταδικαστεί από αμερικανικό δικαστήριο, ο Dotcom αντιμετωπίζει ποινή πολυετούς κάθειρξης.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.