Επιτήδειοι hackers, ανεβάζοντας κακόβουλα Chrome Extensions στο επίσημο κατάστημα εφαρμογών του δημοφιλούς browser


Νέο τρόπο για να εξαπατήσουν τους χρήστες του Chrome βρήκαν επιτήδειοι hackers, ανεβάζοντας κακόβουλα Chrome Extensions στο επίσημο κατάστημα εφαρμογών του δημοφιλούς browser.
Ο χρήστης βλέποντας τα εν λόγω extensions στο Google Chrome Web Store θεωρεί ότι είναι ασφαλή και προχωρά στην εγκατάστασή τους. Το αποτέλεσμα; Τα extensions καταλαμβάνουν το λογαριασμό του στο Facebook!
Το χειρότερο από όλα είναι ότι τα συγκεκριμένα extensions διαφημίζονται στο Facebook, ισχυριζόμενα ότι μπορούν να αλλάξουν το χρώμα της σελίδας του προφίλ σου, να εντοπίσουν ποιος το επισκέπτεσαι συχνά και γενικά τάζοντας πολλές από τις συνήθεις (και φυσικά ύποπτες) υποσχέσεις.
Όταν ο χρήστης πατήσει πάνω στη διαφήμιση, μεταφέρεται στο επίσημο Chrome Web Store όπου και θεωρεί ότι πρόκειται για ασφαλές software. Ωστόσο, μόλις εγκαταστήσει το extension, ο λογαριασμός του αρχίζει να δρα ανεξέλεγκτα, κάνοντας Like σε σελίδες εν αγνοία του και spamάροντας τους φίλους του σχετικά με το νέο extension.
Την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε να κατεβάσετε κάποιο Chrome extension από το επίσημο Google Chrome Web Store θεωρώντας ότι δεδομένης της προέλευσης τους είναι απόλυτα ασφαλές, καλά θα κάνετε να το διπλοτσεκάρετε…
Πηγή:techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.