Το Facebook ευθύνεται για τις νεανικές εγκυμοσύνες στην Ταϊλάνδη


Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η UNISEF, η Ταϊλάνδη είναι πλέον η χώρα με τις περισσότερες νεανικές εγκυμοσύνες στην Ασία. Η πραγματική είδηση, πάντως, είναι η εξήγηση που έδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων για το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους αξιωματούχους της Ταϊλάνδης, ο λόγος που αυξήθηκαν κατακόρυφα οι νεανικές εγκυμοσύνες δεν είναι άλλος από το Facebook! Οι "ειδικοί" παρατήρησαν ότι τα άτομανεαρής ηλικίας είναι φανατικοί οπαδοί της διάσημης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Δε θέλει και πολύ, λοιπόν, για να γίνει το κακό, δεδομένου ότι στο Facebook κυκλοφορεί άφθονο υλικό που μπορεί να σπρώξει τους νέους στο σεξ.

Η άποψη αυτή, βέβαια, δεν αντέχει σε κριτική, φαίνεται όμως ότι ο παραλογισμός των ηθικολόγων είναι η κυρίαρχη δύναμη στη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που επικαλείται ένα Ταϊλανδός blogger. Σε πρόσφατο σχολικό διαγώνισμα στο μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, μια από τις ερωτήσεις ήταν η εξής: "τι πρέπει να κάνετε αν νιώσετε σεξουαλική διέγερση"; Η σωστή απάντηση ήταν "να τηλεφωνήσω στους φίλους μου και να πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο". Προφανώς, μόνο το Facebook δε φταίει για το ότι το 14% των νέων μητέρων στην Ταϊλάνδη είναι ανήλικες.

Το κυνήγι της τεχνολογίας φαίνεται ότι είναι η νέα "μόδα" στην Μπανγκόκ για την άσκηση πολιτικής. Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο το γεγονός ότι η Ταϊλάνδη ήταν η πρώτη χώρα που έσπευσε να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την επιλεκτική λογοκρισία στο Twitter.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.