Η Microsoft δώρισε μέσα στο 2011 σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια


Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το προσωπικό της δώρισε μέσα στο 2011 πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις. Από το 1983 μέχρι και σήμερα, οι υπάλληλοι της εταιρείας έχουν προσφέρει σχεδόν ένα δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Microsoft, στο πρόγραμμα εθελοντικής προσφοράς συμμετείχε το 64% του προσωπικού όλων των βαθμίδων. Κάθε στέλεχος της εταιρείας πρέπει να συμμετάσχει με25 δολάρια τουλάχιστον ή με 10 ώρες εθελοντικής εργασίας προκειμένου να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα. Τον Οκτώβριο, οπότε και κορυφώθηκε η καμπάνια της Microsoft για το 2011, συγκεντρώθηκαν τα 55 από τα 100 εκατομμύρια που προσφέρθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Αν συνυπολογίσει κανείς τα χρήματα, την εθελοντική εργασία σε τρίτους φορείς και την παροχή δωρεάν software, η Microsoft έχει προσφέρει το εντυπωσιακό ποσό των 5,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε φιλανθρωπίες από το 1983 μέχρι σήμερα.

Η πλούσια φιλανθρωπική δράση της Microsoft είναι φυσική συνέχεια του προφίλ που έχει καλλιεργήσει ο Bill Gates όλα αυτά τα χρόνια. Ο ιδρυτής της Microsoft έχει δωρίσει 28 δισεκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία για την καταπολέμηση τηςελονοσίας και της πολυομυελίτιδας, αλλά και την καλλιέργεια ρυζιού σε υποσιτισμένες περιοχές του πλανήτη. Εκτιμάται ότι οι προσφορές του Gates έχουν σώσει 5,8 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές.

Οι κακεντρεχείς θα σπεύσουν να υπογραμμίσουν ότι η φιλανθρωπία έχει ως μόνο στόχο να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα μιας εταιρείας ή ενός ηγέτη. Ακόμα κι έτσι, πάντως, το αποτέλεσμα είναι ότι ωφελούνται κάποιοι άνθρωποι που έχουν ανάγκες κι αυτό μόνοθετικό μπορεί να είναι.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.