Παραγωγός ταινιών εξελίχθηκε σε ερασιτέχνη ντετέκτιβ στο facebook για να βρει αυτούς που τον έκλεψαν



Σε ερασιτέχνη ντεντέκτιβ με πεδίο δράσης το Facebook, εξελίχθηκε ένας παραγωγός ταινιών από την Αγγλία. Η ιστορία του 35χρονου Jonathan Rawstrone ξεκινάει όταν δέχθηκε την επίθεση δύο ανδρών που τον λήστεψαν.

Ωστόσο, είχε προλάβει να ανταλλάξει ορισμένες πληροφορίες με τους άντρες. Τις πληροφορίες αυτές αξιοποίησε σε μια επισταμένη έρευνα που πραγματοποίησε σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα στην προσπάθεια του να τους ανακαλύψει.

Η προσπάθεια του στέφθηκε με επιτυχία όταν ανακάλυψε τα προφίλ των δύο αντρών και παρέδωσε τα στοιχεία στους αστυνομικούς. Τα στοιχεία που έδωσε, όπως αποδείχθηκε ήταν σωστά. Υπεύθυνοι ήταν ένας 21χρονος στρατιώτης και ο 19χρονος φίλος τους, οι οποίοι ομολόγησαν και την ενοχή τους. Οι δράστες έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάιο έξω από νυχτερινό κλαμπ στο Preston. Εκεί ο Rawstrone άρχισε να κουβεντιάζει με τον στρατιώτη και το φίλο του. Περπατώντας, απομακρύνθηκαν από το χώρο όπου και βρίσκονταν και τότε ο άτυχος άνδρας δέχτηκε την επίθεση. Τον γρονθοκόπησαν με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του. Όταν συνήλθε ανακάλυψε πως του είχαν κλέψει το μπουφάν και το κινητό του τηλέφωνο.

«Ήμουν αποφασισμένος ότι δεν έπρεπε να ξεφύγουν ή να κάνουν το ίδιο σε οποιονδήποτε άλλο. Με τη βοήθεια ενός φίλου μου ξεκίνησα να ψάχνω στο Facebook. Ανακάλυψα ένα φίλο που ήξερε τους δράστες και βρέθηκαν κείμενα δικά τους να καμαρώνουν για την επίθεση», δήλωσε ο Rawstrone εξηγώντας πώς μπόρεσε να τους ανακαλύψει.


Πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.