Οι Anonymous δημοσίευσαν emails που αφορούν τις δολοφονίες στη Haditha


Οι Anonymous, μετά από επιτυχημένη διαδικτυακή επίθεση στο σύστημα γνωστού δικηγορικού γραφείου, διέρρευσαν σημαντικά emails που αφορούν το θάνατο 24 Ιρακινών πολιτών στην πόλη Haditha του Ιράκ.
Οι ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι έχουν συλλέξει περίπου 2.6GB σε emails μετά την παραβίαση του συστήματος του Puckett Faraj,
του δικηγορικού γραφείου που εκπροσωπεί τον Rank Wuterich, 31 ετών, λοχία του Ναυτικού που κατηγορείται για ανθρωποκτονία στα γεγονότα που συνέβησαν στη Haditha.
Συνολικά σκοτώθηκαν 24 Ιρακινοί άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στη Haditha το Νοέμβριο του 2005. Η εκδήλωση ξεκίνησε ως μια λειτουργία αντι-εξέγερσης μετά από βομβιστική επίθεση.
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν κυκλοφορήσει ως torrent στο Pastebin, και περιλαμβάνουν αντίγραφα των καταθέσεων των μαρτύρων, στοιχεία από τη δίκη κ.α.
Η ιστοσελίδα του Puckett Faraj μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας (06-02-2012), βρισκόταν εκτός λειτουργίας και η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε διέψευσε την υποτιθέμενη παραβίαση ασφάλειας. Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), αναφέρει ότι η ιστοσελίδα της εταιρείας είχε αλλοιωθεί και έφερε ένα μήνυμα των Anonymous “ Η βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ”,  την ίδια στιγμή που φέρεται να πραγματοποιήθηκε η επίθεση σχετικά με την κλοπή των emails.
Οχτώ στρατιώτες κατηγορούνται για τα γεγονότα στη Haditha, αλλά το 2008, οι υποθέσεις κατά των έξι αποσύρθηκαν, ενώ ο έβδομος βρέθηκε αθώος.
Οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία που βάρυναν τον Wuterich αποσύρθηκαν, αλλά καταδικάστηκε για αμέλεια όσον αφορά άλλο συμβάν στις 24 Ιανουαρίου. Οι επιπτώσεις ήταν υποβιβασμός και μείωση μισθού, αποφεύγοντας όμως την ποινή της στέρησης της ελευθερίας.
Πηγή:secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.