Επεξεργαστές Trinity από την AMD


Μπορεί οι ανακοινώσεις της AMD στην έκθεση CES να ήταν χαμηλών τόνων και χωρίς τυμπανοκρουσίες, ωστόσο τα προϊόντα που ανακοίνωσε η εταιρεία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι επερχόμενοι επεξεργαστές Trinity.

Οι Trinity βασίζονται στον πυρήναPiledriver, ο οποίος είναι μια βελτιωμένη έκδοση του Bulldozer. Η AMD θα διαθέσει τους Trinity σε τρεις εκδόσεις: desktoplaptop και "thin and light", με την τελευταία κατηγορία να αφορά τους πολύ λεπτούς φορητούς υπολογιστές, στα πρότυπα των Ultrabooks. Η εταιρεία υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις ακόμα και σε απαιτητικά games και για το λόγο αυτό έκανε μια επίδειξη με έναν Trinity να παίζει Dirt 3 (σε χαμηλή ποιότητα γραφικών, πάντως).

Η άλλη σημαντική ανακοίνωση της AMD ακούει στο όνομα Lightning Bolt. Πρόκειται για μια τεχνολογία συνδεσιμότητας που αποτελεί την απάντηση της AMD στο Thunderbolt τηςIntel, εξ ου και το σκανδαλωδώς παρόμοιο όνομα. Το Lightning Bolt μπορεί να διαχειριστεί έως τέσσερα displays και πολλά USB 3.0 ports, τροφοδοτώντας παράλληλα με ρεύμα. Μπορεί να "σηκώσει" μόνο δύο streams στα 1080p και δεν πιάνει την ανώτατη ταχύτητα του USB 3.0, σύμφωνα με την εταιρεία όμως είναι πολύ ταχύτερο από το USB 2.0. Όπως όλα δείχνουν, θα είναι μια πολύ φθηνή λύση κι εκεί ακριβώς φαίνεται να ποντάρει η AMD.

Πηγή: engadget

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.