Τα έσοδα της intel για το 2011 έφτασαν τα 54 δισεκατομμύρια δολάρια


Η Intel ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του2011 και ταυτόχρονα τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα του έτους. Τα συνολικά έσοδα για τη χρονιά που πέρασε ανέρχονται στο εντυπωσιακό νούμερο των 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο ήταν σχεδόν 14 δισ. δολάρια, ένα νούμερο εξαιρετικό, αν αναλογιστεί κανείς ταπροβλήματα στην αγορά λόγω των πλημμυρών στην Ταϊλάνδη και των ελλείψεων σε σκληρούς δίσκους. Η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα συνεχίζουν να είναι η "ατμομηχανή" της ανάπτυξης για την Intel, καθώς η ζήτηση εκεί δε φαίνεται να επηρεάζεται από την οικονομική κρίση του δυτικού κόσμου. Είναι ενδεικτικό ότι το 20% της ζήτησης για επεξεργαστές της Intel προέρχεται μόνο από την Κίνα.

Πέρα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Intel δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο 2012 και τις προοπτικές της για τη νέα χρονιά. Φυσικά, ο βασικός στόχος της Intel είναι να εισβάλει δυναμικά στην αγορά των tablets και των smartphones, με τους πρώτους Atom να βρίσκονται ήδη στα χέρια των κατασκευαστών. Παράλληλα, το 2012 αναμένεται να είναι η χρονιά των Ivy Bridge, οι οποίοι φέρνουν την τεχνολογία των 22nm και τα Tri-Gate transistors.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.