Η Google αποκτά 217 πατέντες από την IBM



Η συμφωνία της Google με τη Motorola, έφερε αρκετά διπλώματα ευρεσιτεχνίας στο χαρτοφυλάκιο του γίγαντα της αναζήτησης, όμως η εταιρεία τώρα προχώρησε στην εξαγορά ακόμα 217 από την IBM.

Αν και τα νέα αποκτήματα της Google θα προστατεύσουν ακόμα περισσότερο την ίδια και τους συνεργάτες της από μηνύσεις σχετικές με την καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας, ανάμεσά τους υπάρχουν και ορισμένα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την εταιρεία να αναπτύξει ακόμα περισσότερες υπηρεσίες.

 Διαχείριση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ηλεκτρονικά ημερολόγια και η μεταφορά web εφαρμογών μεταξύ των συσκευών είναι μερικές μόνο από τις πολλές διαφορετικές πατέντες που πλέον έχουν περάσει στα χέρια του δημιουργού των Android.

Ωστόσο, ένα συγκεκριμένο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, (το U.S. Patent 7,865,592) αναφέρεται στη «χρήση σημασιολογικών δικτύων για την ανάπτυξη ενός κοινωνικού δικτύου». Με απλά λόγια, θα μπορούσε να βοηθήσει ένα μέλος ενός κοινωνικού δικτύου να εντοπίσει άλλους «ομοϊδεάτες» χρήστες.

Οι νέες αυτές δυνατότητες θα μπορούσαν να δώσουν μία ώθηση στο Google+, μιας και φερ' ειπείν θα ήταν ευκολότερη η ανεύρεση ειδικών σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα, που διαφορετικά πιθανότατα να μην ήταν ορατοί στο δίκτυο κάποιου χρήστη.


Πηγή:proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.