Ένας ιός στο facebook κλέβει κωδικούς 45.000 χρηστών


Πρόσφατο κακόβουλο λογισμικό αναφέρεται ότι έχει υποκλέψει τα στοιχεία login (usernames, passwords) 45.000 χρηστών του Facebook με τα περιστατικά να παρατηρούνται εντονότερα σε Αγγλία και Γαλλία.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, πρόκειται για τον ιό -τύπου worm- Ramnit που για πρώτη φορά έκανε την εμφάνιση του τον Απρίλιο του 2010 και έκτοτε εκτιμάται ότι ευθύνεται για το 17.3%  των συνολικών διαδικτυακών επιθέσεων παγκοσμίως. Ο Ramnit είναι ένας σοβαρότατος ιός χρησιμοποιούμενος κυρίως για την υποκλοπή δεδομένων που σχετίζονται με τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες.
Ο ιός εξαπλώνεται κάνοντας κλικ σε συγκεκριμένους συνδέσμους που οδηγούν σε μολυσμένες ιστοσελίδες. Σύμφωνα με την εταιρεία ασφαλείας Seculert που εντόπισε τον ιό:
“Ανακαλύψαμε ότι ο Ramnit ξεκίνησε πρόσφατα να στοχεύει σε λογαριασμούς στο Facebook με πολύ μεγάλη επιτυχία, υποκλέπτοντας τα στοιχεία 45.000 χρηστών, κυρίως σε Αγγλία και Γαλλία.
Υποπτευόμαστε ότι οι επιτήδειοι που κρύβονται πίσω από την επίθεση χρησιμοποιούν τα στοιχεία αυτά για να εισέλθουν στους λογαριασμούς των χρηστών και να μεταδόσουν τα προβληματικά links στους φίλους τους, με σκοπό ο ιός να εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο.
Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι αρκετοί χρήστες χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό σε πολλαπλές διαδικτυακές υπηρεσίες, είναι αρκετά πιθανό να έχουν αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και εκτός Facebook.”
Πηγή:techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.