Η Ιρλανδία κατηγορείτε για λόγους "πειρατείας"!


Ο πόλεμος ανάμεσα στους online "πειρατές" και τις εταιρείες που έχουν στην κατοχή τους πνευματικά δικαιώματα πήρε μια πολύ περίεργη τροπή πριν από λίγες ημέρες. Η EMIστρέφεται δικαστικά κατά τις Ιρλανδίας, κατηγορώντας την για αδράνεια!

Πιο συγκεκριμένα, το ιρλανδικό παράρτημα της EMI προσφεύγει στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, εγκαλώντας το ιρλανδικό κράτος για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του. Όλα άρχισαν πριν από λίγο καιρό, όταν η EMI απείλησε την Ιρλανδία ότι θα πάει την υπόθεση στα δικαστήρια. Η κυβέρνηση είπε πρόσφατα ότι ετοιμάζει τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία και θα την φέρει προς ψήφιση το συντομότερο. Ωστόσο, η EMI αποφάσισε να μην περιμένει και κατέθεσε την προσφυγή, δηλώντας προκλητικά ότι δεν έχει λάβει το κείμενο του νομοσχεδίου και άρα δεν έχει εμπιστοσύνη στα λεγόμενα της κυβέρνησης.

Η EMI πιέζει για έναν νόμο στα πρότυπα αυτού των "τριών χτυπημάτων" που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία. Τον τελευταίο καιρό έχουν ενταθεί οι προσπάθειες των δημιουργών για την καταπολέμηση της πειρατείας και ήδη έχουν αρχίσει να επιβάλλονται περιορισμοί σε διάφορους ISP.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.