Χρηματικά πρόστιμα επιβάλει η Λευκορωσία για την πρόσβαση σε ξένες ιστοσελίδες!


Σύμφωνα με νέα νομοθεσία της Λευκορωσίας, οι πολίτες της χώρας θα απαγορεύεται στο εξής να εισέρχονται σε οποιαδήποτε ξένη ιστοσελίδα.
Μάλιστα, σε περίπτωση παράβασης του νόμου από ελεύθερο δίκτυο, o πάροχος του WiFi (internet cafe, ξενοδοχείο, καφετέρια κ.ο.κ.) οφείλει να προσδιορίζει τις ταυτότητες των παραβατών, ειδάλλως ενδέχεται να αντιμετωπίσει χρηματικά πρόστιμα.
Η αυστηρότατη αυτή νομοθεσία αποτελεί προσπάθεια για απαγόρευση συγκεκριμένου υλικού -όπως για παράδειγμα πορνογραφικού- αλλά και οικονομική ανάκαμψη της χώρας.
Πράγματι, η νομοθεσία δεν επιτρέπει πλέον στους χρήστες του διαδικτύου να προβαίνουν σε αγορές από διεθνείς πωλητές προκειμένου να αποφεύγουν τους φόρους, περιορίζοντάς τους μόνο σε εγχώριες αγορές. Η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ στις 6 Ιανουαρίου.
Από την άλλη πλευρά, στην Kuala Lumpur τα πράγματα φαίνεται να είναι εντελώς διαφορετικά, με τη μαλαισιανή κυβέρνηση να προετοιμάζεται να θεσπίσει νέους νόμους που θα επεκτείνουν αντί να περιορίζουν τη χρήση του Internet.
Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, όλα τα εστιατόρια, bar, club και καφετέριες (με έκταση μεγαλύτερη από ένα συγκεκριμένο αριθμό τετραγωνικών μέτρων) θα υποχρεούνται να παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο είτε εντελώς δωρεάν είτε σε μία πολύ χαμηλή τιμή. Η ενέργεια αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση της νέας υπηρεσίας Wi-Fi της πόλης με περισσότερα από 1500 hotspots.

Πηγή:techgear.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.