Αυξάνεται το μερίδιο αγοράς των Android tablets


Μπορεί το iPad να είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην αγορά των tablets, φαίνεται όμως ότι ο ανταγωνισμός αρχίζει σιγά-σιγά να ορθώνει το ανάστημά του. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία από τις πωλήσεις λιανικής, τα Android tablets αυξάνουν διαρκώς το μερίδιό τους.

Η εταιρεία ερευνών Strategy Analyticsεκτιμά ότι στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 τα μερίδια των πωλήσεων ήταν 58% για το iPad της Apple και 39% για τα Android tablets. Το προβάδισμα της Apple δεν αμφισβητείται επ' ουδενί -για την ώρα τουλάχιστον- ωστόσο τα νούμερα του Android είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Να σημειώσουμε εδώ ότι στο 39% υπολογίζονται και οι πωλήσεις του Amazon Kindle Fire. Η μικρή και οικονομική ταμπλέτα του διάσημου online καταστήματος έχει εξαιρετική πορεία, ωστόσο δε μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί άμεσος ανταγωνιστής του iPad, όπως είναι π.χ. το Galaxy Tab 10.1 της Samsung. Θα είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον να βλέπαμε τα στοιχεία των πωλήσεων για το iPad απέναντι στα 10-ιντσα Android tablets των άλλων κατασκευαστών.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το Android δείχνει ότι δεν έχει καμία διάθεση να αφήσει το iPad χωρίς αντίπαλο. Το 2012 θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.