Blogger templates

I Support the Bring Them Back Campaign

27 Μαΐ 2011

Η PayPal μηνύει τη Google για το Wallet!

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ενημερώσει τα ΜΜΕ για τη νέα της υπηρεσία και η Google δέχτηκε ήδη την πρώτη της μήνυση! Η εταιρεία PayPal κατηγορεί τον κολοσσό του Internet ότι το Google Wallet περιλαμβάνει τεχνολογίες που δεν ανήκουν στη Google.


Η PayPal γίνεται πολύ συγκεκριμένη στη μήνυσή της και αναφέρει ότι η Google έκλεψε τις τεχνολογίες μέσω του Osama Bedier, ο οποίος έχει χρηματίσει στο παρελθόν στέλεχος της PayPal και από τον περασμένο Ιανουάριο είναι υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Google. Τόσο η Google, όσο και ο Bedier δεν έχουν σχολιάσει ακόμη την κίνηση της PayPal.

Η υπηρεσία Google Wallet δίνει στους κατόχους smartphones τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το κινητό τους εν είδει πιστωτικής κάρτας για να εξοφλούν τις οφειλές τους. Μέχρι νεοτέρας, η Google σχεδιάζει να διαθέσει την υπηρεσία στις ΗΠΑ μέσα στο καλοκαίρι. Πηγή: BBC

Google Wallet: H υπηρεσία της Google για τις πληρωμές μέσω κινητών

Η Google στην αυριανή της ανακοίνωση, θα παρουσιάσει την υπηρεσία πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων με την ονομασία Google Wallet. Το όνομα αυτό έχει διαρρεύσει ήδη μέσω τρίτων συνεργαζόμενων εταιρειών, χαλώντας την έκπληξη της Google.
​Η συγκεκριμένη υπηρεσία αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό ενώ είχε προκαλέσει διάφορες συζητήσεις. Όπως φαίνεται από τα memo που διέρρευσαν το Wallet θα είναι διαθέσιμο στο κοινό προς το τέλος του καλοκαιριού.
Οι πληρωμές μέσω της νέας υπηρεσίας θα γίνονται με τον απλούστερο τρόπο μέσω του κινητού σας, και ασύρματα, με τον χρήστη να πρέπει απλώς να ενεργοποιήσει την πληρωμή στο αντίστοιχο μηχάνημα, όπως με τις πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες. Αρχικά θα υπάρξει ένα χρονικό δοκιμαστικό διάστημα για την υπηρεσία, όπου ορισμένα επιλεγμένα καταστήματα στις Η.Π.Α. θα συμμετέχουν, για να επιλυθούν οποιαδήποτε προβλήματα μπορεί να υπάρξουν.
Η ανακοίνωση θα γίνει επίσημα στη Νέα Υόρκη, και βεβαίως το Google Wallet θα βασίζεται σε συσκευές Android, χρησιμοποιώντας NFC [Near-Field Communications], για την μετάδοση δεδομένων σε μικρές αποστάσεις.

Πηγή:CNET.com

24 Μαΐ 2011

Έρχονται οι Wi-Fi λάμπες


Ο ολλανδική εταιρεία NXP ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο project κατασκευής λαμπτήρων, οι οποίοι θα συνδέονται στο Wi-Fi δίκτυο του σπιτιού σας.

Η ιδέα ακούγεται ελαφρώς αφελής (τι δουλειά έχει το Wi-Fi με τα φώτα;), αλλά είναι άκρως πρωτοποριακή και ευφυής.

Η τεχνολογία Greenchip θα ενσωματωθεί στους νέους λαμπτήρες τύπου LED, αλλά και σε άλλα εξελιγμένα φωτιστικά σώματα με στόχο να μπορούν να ελεγχθούν μέσω υπολογιστή ή άλλης συσκευής συνδεδεμένης στο δίκτυο.

Με αυτό τον τρόπο αφενός εξασφαλίζεται χαμηλότερη κατανάλωση και αφετέρου το σπίτι σας γίνεται πιο «έξυπνο».

Πηγή:t3mag.gr

Οι πρώτες επίσημες δηλώσεις για τα Windows 8


Μιλώντας σε σύνοδο με developers που διεξήχθη στην Ιαπωνία, ο Steve Ballmer αναφέρθηκε στην επόμενη έκδοση των Windows. Μάλιστα, για πρώτη φορά ακούστηκε από τα πλέον επίσημα χείλη ότι η επερχόμενη έκδοση του λειτουργικού θα ονομάζεται Windows 8.

"Προφανώς, δουλεύουμε σκληρά πάνω στα επόμενα Windows. Όσο προχωράει η χρονιά, θα ακούτε όλο και περισσότερα για τα Windows 8", είπε χαρακτηριστικά ο Ballmer, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι το νέο λειτουργικό θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012.

Βέβαια, το ότι ο Ballmer χρησιμοποίησε τον όρο "Windows 8" δε σημαίνει ότι αυτή θα είναι και η τελική ονομασία του λειτουργικού. Με δεδομένο, πάντως, ότι τα Windows 7έχουν συγκεντρώσει πολλούς επαίνους από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας τους, δε θα ήταν καθόλου περίεργο να ονομαστεί ο διάδοχος Windows 8. Με αυτό τον τρόπο, η Microsoft θα στείλει το μήνυμα ότι συνεχίζει χτίζοντας πάνω στην επιτυχία ενός εξαιρετικού προϊόντος.
Πηγή:e-pcmag.gr

Αυτό είναι το πρώτο desktop PC με Chrome OS


Οι έως τώρα ανακοινώσεις της Googleσχετικά με το νέο λειτουργικό σύστημαChrome OS αφορούν σχεδόν αποκλειστικά τους φορητούςυπολογιστές. Όσο για τα desktopμοντέλα, το πρώτο Chromeboxέρχεται από την εταιρεία Xi3 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές Ιουλίου.

Το ChromiumPC της Xi3 είναι κάτι σανκύβος με ακμή 10cm (οι ακριβείς διαστάσεις είναι 101,6x92,8x92,8mm). Στο εσωτερικό φιλοξενεί το module του επεξεργαστή, το primary I/O module και το secondary I/O module. Η μονάδα του επεξεργαστή περιλαμβάνει μονοπύρηνη ή διπύρηνη CPU 64-bit x86, δίχως να έχουμε περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Άγνωστη είναι και η τιμή του, με τις φήμες να κάνουν λόγο για 850 δολάρια (604 ευρώ).

Σε μια άκρως συμβολική κίνηση, η Xi3 επέλεξε την 4η Ιουλίου για την κυκλοφορία του ChromiumPC, ημέρα κατά την οποία γιορτάζεται η ανεξαρτησία των ΗΠΑ.
Πηγή: techspot

Νέο ρεκόρ ταχύτητας στη μεταφορά δεδομένων


Ερευνητές από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Karlsruhe ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να μεταφέρουν ψηφιακά δεδομένα αγγίζοντας την εκπληκτική ταχύτητα των 26 terabits ανά δευτερόλεπτο.

Όπως είπε ο καθηγητής Wolfgand Freude, η μεταφορά έγινε με ένα και μοναδικό λέιζερ. Μέχρι τώρα, τα πειράματα γίνονταν με πολλά λέιζερ, κάτι που απαιτεί μεγάλα ποσά ενέργειας. Το πείραμα της Karlsruhe εκμεταλλεύτηκεπολλά μήκη κύματος, με το κάθε χρώμα να μεταφέρει τα δικά του δεδομένα. Οι πληροφορίες ταξίδεψαν μέσω οπτικής ίνας σε απόσταση 50 χιλιομέτρων και όταν έφτασαν στον προορισμό τους συνδυάστηκαν σε ένα ενιαίο πακέτο δεδομένων.

Είναι νωρίς ακόμη για να εκτιμήσει κανείς πότε θα περάσει η συγκεκριμένη τεχνολογία στο επίπεδο των καταναλωτικών προϊόντων. Ο καθηγητής Freude, πάντως, είναι αισιόδοξος ότι κάποια στιγμή θα τη δούμε να αξιοποιείται στην επικοινωνία των υποσυστημάτων ενόςυπολογιστή.
Πηγή: neowin

19 Μαΐ 2011

Microsoft: 1 στα 14 downloads είναι malware


Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε και επεξεργάστηκε η Microsoft, περίπουένα στα δεκατέσσερα downloadsπου πραγματοποιούνται μέσω τουInternet Explorer περιλαμβάνει κακόβουλο κώδικα. Με άλλα λόγια, σε κάθε download υπάρχει πιθανότητα 7% να κρύβεται malware.

Αν και ο Internet Explorer έχει χαρακτηριστικά ασφαλείας που προστατεύουν από κακόβουλα downloads, περίπου το5% των χρηστών αγνοούν τις προειδοποιήσεις και κατεβάζουν τελικά τα επικίνδυνα αρχεία. Κατά μέσο όρο, ο IE8 και ο IE9 μπλοκάρουν 2 έως 5 εκατομμύρια επιθέσεις σε ημερήσια βάση.

Να σημειωθεί, βέβαια, ότι τα νούμερα που αναφέρονται παραπάνω αφορούναποκλειστικά τον Internet Explorer στις διάφορες εκδόσεις του. Υποθέτουμε ότι στοσύνολο των browsers οι συνολικοί αριθμοί είναι καλύτεροι, καθώς οι χρήστες των λεγόμενων εναλλακτικών browsers είναι σε γενικές γραμμές πιο υποψιασμένοι.
Πηγή:e-pcmag.gr

Ικανοποιημένη η Sony από το χειρισμό του θέματος PlayStation Network


Πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν τηSony ότι καθυστέρησε πάρα πολύ ναενημερώσει το καταναλωτικό κοινό, έπειτα από την επίθεση hackers στο δίκτυο του PlayStation. Η ίδια ηSony, πάντως, έχει διαφορετική άποψη, την οποία εξέφρασε με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας, Sir Howard Stringer, μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για το θέμα τουPlayStation Network και άσκησε σκληρή κριτική σε όσους κατηγόρησαν τη Sony για ολιγωρία. "Δώσαμε πλήρη αναφορά της κατάστασης μέσα σε μια βδομάδα. Μου λέτε ότι αυτό δεν είναι αρκετά γρήγορο; Οι περισσότερες επιθέσεις δεν ανακοινώνονται καν και μόνο το 43% των εταιρειών ενημερώνουν το κοινό τους και μάλιστα μετά από ένα μήνα!", είπε χαρακτηριστικά ο Stringer, προσθέτοντας ότι επρόκειτο για μια "άνευ προηγουμένου" επίθεση.

Ο CEO της Sony είπε επίσης ότι δεν έχει αποτιμηθεί ακόμη η οικονομική ζημιά η οποία προκλήθηκε από τη μεγαλύτερη διαδικτυακή επίθεση που έχει εκδηλωθεί μέχρι σήμερα. Σημειωτέον ότι στις 26 Μαΐου η Sony ανακοινώνει τα ετήσια αποτελέσματά της και δεν αποκλείεται να μάθουμε περισσότερα τότε.
Πηγή: BBC

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τους hackers με πόλεμο!


Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της Διεθνούς Στρατηγικής για τον Κυβερνοχώρο (International Strategy for Cyberspace), το οποίο προειδοποιεί τους hackers να μην προχωρήσουν σε επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ, γιατί τα αντίποινα θα ειναι πολύ σκληρά.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι θα απαντήσουν με στρατιωτικά μέσα σε κυβερνοεπιθέσεις που θα στρέφονται εναντίον των ΗΠΑ ή τωνσυμμάχων τους. Θεωρητικά, δηλαδή, μια επίθεση από hackers κατά στόχων αμερικανικών συμφερόντων μπορεί να σημάνει την έναρξη πολέμου, αν βέβαια εντοπιστεί με ακρίβεια η προέλευση της επίθεσης.

Ίσως να υπάρχουν πληροφορίες (ή απλά υποθέσεις) για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον τωνΗΠΑ και/ή του Ισραήλ από ισλαμικά κράτη, εξ ου και η διευκρίνιση "εναντίον των ΗΠΑ ή των συμμάχων τους". Το Ιράν έχει κατηγορήσει επανειλημμένως την Ουάσινγκτον και τοΤελ Αβίβ για το Stuxnet worm και ίσως έρχεται η ώρα για αντίποινα από την Τεχεράνη.
Πηγή: neowin

18 Μαΐ 2011

Τέλος η υποστήριξη για τα Windows Vista SP1


Η Microsoft ανακοίνωσε ότι δε θα υποστηρίζει τα Windows Vista στην έκδοση Service Pack 1 από τις 12 Ιουλίου του 2011. Έτσι, από τον προσεχή Ιούλιο θα υποστηρίζεται μόνο έκδοση SP2 των Vista, η οποία θα λαμβάνει updates μέχρι τις 10 Απριλίου 2012.

Η Microsoft καλεί όλους τους χρήστες των Vista SP1 να αναβαθμίσουν άμεσα είτε στην έκδοση Vista SP2, είτε στα Windows 7. Να σημειωθεί ότι η "σκέτη" έκδοση των Vista (χωρίς Service Pack) έχει σταματήσει να υποστηρίζεται από τις 13 Απριλίου του 2010.

Αν και τα Vista δε θα υποστηρίζονται σε καμία έκδοση μετά τις 10 Απριλίου 2012, ταWindows XP SP3 θα συνεχίσουν να λαμβάνουν updates μέχρι τον Απρίλιο του 2014. Έτσι, η ιστορική έκδοση των Windows δημιουργεί ένα ρεκόρ μακροβιότητας που είναι σχεδόν απίθανο να σπάσει στο μέλλον.
Πηγή: computerworld

Duke Nukem demo έρχεται!


Η Gearbox ανακοίνωσε ότι το demo του Duke Nukem Forever θα διατεθεί στις 3 Ιουνίου. Αυτό σημαίνει ότι τα μέλη του First Access Club θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν ξανά τον έλεγχο του Duke στα χέρια τους και να πυροβολήσουν με κάθε είδους παράξενο όπλο.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Gearbox, Randy Pitchford, το Duke Nukem Forever έχει εγκριθεί για όλες τις πλατφόρμες, κάτι που σημαίνει πως εν ολίγοις έχει ολοκληρωθεί και θα κυκλοφορήσει κανονικά στην ώρα του.

Ελπίζουμε μετά από 10 χρόνια αναμονής να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που να ενδιαφέρονται γι’ αυτό.

Πηγή:pcmaster.gr

Η ελληνική εφαρμογή Taxibeat


Μια αρκετά πρωτότυπη εφαρμογή παρουσιάστηκε πρόσφατα από την ελληνική εταιρεία Taxibeat Limitedμε τη φιλοδοξία να μεταμορφώσει τον τρόπο που μετακινούμαστε στην πόλη.

Η εφαρμογή Taxibeat είναι ήδη διαθέσιμη για download μέσω AppStore και προς το παρόν αφορά τους κατόχους iPhone.

Ουσιαστικά εντοπίζει τη θέση σας στο χάρτη και σας υποδεικνύει τα διαθέσιμα –συνδεδεμένα- ταξί που κινούνται στη γύρω περιοχή. Εσείς στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε τον οδηγό που επιθυμείτε (με βάση την απόσταση, τη βαθμολογία από προηγούμενους πελάτες ή το μοντέλο αυτοκινήτου που χρησιμοποιεί!

Η κλήση γίνεται με ένα απλό άγγιγμα και αμέσως μετά βλέπετε το στίγμα του στο χάρτη, ενώ πλησιάζει προς το σημείο παραλαβής.Η χρηστικότητα της εφαρμογής απογειώνεται χάρη στη δυνατότητα βαθμολόγησης του οδηγού και του οχήματος.

Οι οδηγοί από την άλλη κατεβάζουν μια διαφορετική εφαρμογή στο iPhone ή την Android συσκευή τους και πρακτικά αποκτούν νέους πελάτες χωρίς κανένα έξτρα κόστος.

Η ιδέα μας ακούγεται ιδιαίτερα πρωτοποριακή, ευφυής και λειτουργική και δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία.

Περισσότερα για το Taxibeat μπορείτε να διαβάσετε στο site της εταιρείας

Πηγή:t3mag.gr

16 Μαΐ 2011

Nvidia: Εξαγόρασε την εταιρεία Icera έναντι 367 εκατομμυρίων δολαρίων


Την Icera, εταιρεία ανάπτυξης επεξεργαστών baseband για κινητά τηλέφωνα και tablet συσκευές 3ης και 4ης γενιάς, έναντι 367 εκατομμυρίων δολαρίων, απέκτησε η Nvidia.
Με τη συγκεκριμένη κίνηση, η τελευταία αναμένεται να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία ασύρματων επεξεργαστών baseband της Icera. Τα υψηλής ταχύτητας ασύρματα modemπροϊόντα της εν λόγω εταιρείας, η οποία και κατέχει κάτι παραπάνω από 550 τεχνολογικές πατέντες, έχουν εγκριθεί και χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 50 τηλεπικοινωνιακούς παρόχους σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον Jen-Hsun Huang, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nvidia: "Πρόκειται για μια κίνηση-κλειδί στους ευρύτερους σχεδιασμούς μας προκειμένου να αποτελέσουμε έναν σημαίνοντα παίκτη στην εν εξελίξη επανάσταση του φορητού computing. Μάλιστα, με την προσθήκη της τεχνολογίας της Icera στον Tegra, αυτομάτως αποκτούμε μια εξαιρετική πλατφόρμα υποστήριξης των πλέον εξελιγμένων κινητών τηλεφώνων και tablet PCs της αγοράς. Για αυτό και θεωρώ πως η Icera αποτελεί ιδανικό... ταίρι για την Nvidia, καθώς οι δραστηριότητές μας είναι συμπληρωματικές".

Πηγή:drn.gr

Ποίο ασφαλέστερα τα Windows 7 από τα XP/Vista


Η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα μια 90σέλιδη μελέτη, σχετικά με τηνασφάλεια των προϊόντων της. Το βασικό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι τα Windows 7 προστατεύουν πολύ περισσότερο από τα XP και τα Vista, καθώς εμφανίζουν χαμηλά ποσοστά μόλυνσης από malware.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η έκδοση32-bit των Windows XP SP3 έχει ρυθμό μόλυνσης 15,9 ανά 1000 μηχανήματα. Στην αντίστοιχη έκδοση των Vista SP2, το νούμερο πέφτει στο 7,5, ενώ στα Windows 7 32-bit υποχωρεί περαιτέρω στο 3,8. Η έκδοση 64-bit των Windows 7 είναι ακόμα πιο ασφαλής, με το ρυθμό να πέφτει στο 2,5 ανά 1000 υπολογιστές.

Βέβαια, είναι λογικό η Microsoft να ισχυρίζεται ότι τα Windows 7 είναι το ασφαλέστερο λειτουργικό που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια, καθώς θα ήθελε να δει περισσότερους χρήστες να εγκαταλείπουν τα XP/Vista για χάρη του πλέον πρόσφατου λειτουργικού. Εξάλλου, τα Windows 7 είναι η μοναδική έκδοση που διατίθεται στο εμπόριο αυτή τη στιγμή και άρα μόνο από εκεί μπορεί να έχει έσοδα η εταιρεία.
Πηγή: zdnet

Και φιλμ και USB


Επενδύοντας λίγα ευρώ σε αυτά τα ρετρό γκατζετάκια, θα αναπολήσετε τις «παλιές, καλές εποχές» του φιλμ και θα αποθηκεύσετε με ασφάλεια τα δεδομένα σας.

Στα 4GB της μνήμης του USB drive αποθηκεύονται έως και 1.000 φωτογραφίες –αριθμός αρκετά εντυπωσιακός ειδικά αν συγκριθεί με τις 26 «πόζες» που χωρούσαν τα φιλμ!

Εντοπίσαμε το USB Film Roll στο Photojojo

Πηγή:t3mag.gr

Επανέρχεται το PlayStation Network


Κοντεύει σχεδόν ένας μήνας από τότε που η Sony "κατέβασε το διακόπτη" του PlayStation Network, έπειτα από την επίθεση hackers στους servers της εταιρείας, φαίνεται όμως ότι ηπεριπέτεια των χρηστών του PlayStation έφτασε στο τέλος της.

Η Sony ανακοίνωσε τη σταδιακή έναρξη λειτουργίας του δικτύου που αριθμεί πάνω από 77 εκατομμύρια χρήστες. Σε πρώτη φάση, όλα τα συνδεδεμένα PS3 θα πρέπει να αναβαθμιστούν στο firmware 3.61, το οποίο ήδη διατίθεται. Επιπλέον, οι κάτοιχοι PS3 θα κληθούν να αλλάξουν το password με το οποίο κάνουν login στο δίκτυο.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Kazuo Hirai της Sony, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να ζητήσει για άλλη μια φορά συγνώμη για την αναστάτωση. Η εταιρεία πρόκειται να ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες και τις λεπτομέρειες του "Welcome Back Program", σε μια προσπάθεια να αποζημιώσει τους χρήστες για την πολυήμερη ταλαιπωρία.

Η λειτουργία του PlayStation Network έχει ξεκινήσει από τις ΗΠΑ και αναμένεται να καλύψει όλες τις χώρες μέσα στις επόμενες ώρες/ημέρες.

Πηγή:e-pcmag.gr

14 Μαΐ 2011

Update για πάντα!(Απλά τέλειο)

Θέλετε να ξέρετε τι νέα εκδοσή έχετε ανά πάσα στιγμή; τώρα μπορείτε!Στην σελίδα του  filehippo.com έχει το  filehippo.com Update Checker το οποίο ανιχνεύει αυτόματα τα προγράμματα που έχετε στον υπολογιστή σας και σας ενημερώνει για της νέες έκδοσης.Κατεβάζετε ένα αρχείο 130kb το εγκαταστήνετε και ύστερα το "τρέχετε" και τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε μία νέα σελίδα του browser μαζί με το link για να κατεβάσετε όποια νέα έκδοση σας ενδιαφέρει.


Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Ποια γλώσσα χρησιμοποιούν οι Έλληνες για το διαδίκτυο;

Για την περιήγησης μας στο διαδίκτυο, οι Έλληνες, χρησιμοποιούμε σε ποσοστό μάλιστα 90%, μία ξένη γλώσσα, εκτός της μητρικής μας, ως επί των πλείστων τα αγγλικά, σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό του Ευρωβαρομέτρου από τον Οργανισμό Γκάλοπ. Ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά σε όλη την Ευρώπη, με τη Μάλτα, τη Κύπρο, τη Σλοβενία και το Λουξεμβούργο να προπορεύονται οριακά. Το 10% των Ελλήνων χρησιμοποιεί αποκλειστικά τα ελληνικά για να περιηγηθεί στο διαδίκτυο.

Διαφορετικά κυμαίνονται τα ποσοστά όσον αφορά το γράψιμο, αν και πάλι είναι αρκετά υψηλό για τους Έλληνες, στο 71%, που χρησιμοποιεί διαφορετική γλώσσα από τη μητρική. Για τη την υπόλοιπη Ευρώπη ο μέσος όρος για χρήση ξένης γλώσσας, για το μεν διάβασμα είναι στα 55%, ενώ για το γράψιμο είναι στα 35%.

Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων αλλά και των περισσότερων άλλων Ευρωπαίων καταφεύγει στην αγγλική γλώσσα, όταν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Οι Έλληνες χρησιμοποιούν, κατά σειρά προτίμησης ξένης γλώσσας, για διάβασμα και παρακολούθηση στο Ίντερνετ: τα αγγλικά (86%), τα γαλλικά (8%) και τα γερμανικά (6%). Για το γράψιμο ξένης γλώσσας στο διαδίκτυο, η προτίμηση των Ελλήνων διαμορφώνεται ως εξής: αγγλικά (66%), γαλλικά (4%) και γερμανικά (3%).

Για διάβασμα και παρακολούθηση περιεχομένου, οι Έλληνες ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν τα αγγλικά 17% όλη την ώρα, 40% συχνά και 43% περιστασιακά (οι σχετικοί μέσοι όροι στην ΕΕ είναι 13%, 20% και 60%). Αντίστοιχα, όσον αφορά το γράψιμο στο διαδίκτυο (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, άλλα μηνύματα κ.α.), το 12% των Ελλήνων ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν τα αγγλικά όλη την ώρα, το 42% συχνά και το 45% περιστασιακά (οι μέσοι όροι στην ΕΕ είναι 14%, 29% και 56%).

Το 55% των Ελλήνων χρηστών χρησιμοποιούν το διαδίκτυο αρκετές φορές τη μέρα, το 34% περίπου μια φορά τη μέρα, το 9% τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και το 2% περίπου μια φορά τον μήνα. Κατά μέσο όρο, στην ΕΕ τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 54%, 30%, 13% και 3%.

Σε ποσοστό 90%, οι χρήστες σε όλη την ΕΕ προτιμούν ιστότοπους στη μητρική τους γλώσσα, ενώ το 55% αραιά χρησιμοποιεί διαφορετική γλώσσα όταν συνδέεται. Ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό της τάξεως του 44%, θεωρεί ότι στερείται πρόσβασης σε πληροφορίες ακριβώς επειδή ορισμένες σελίδες που επιθυμούν να διαβάσουν, είναι σε διαφορετική της μητρικής γλώσσας, ενώ εξαιτίας αυτού μόνο το 18% προχωρούν σε διαδικτυακές αγορές με χρήση ξένης γλώσσας.

Η έρευνα επιβεβαιώνει ότι, όσον αφορά την ανάγνωση και την παρακολούθηση περιεχόμενου στο διαδίκτυο, τα αγγλικά είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη γλώσσα εκτός της μητρικής: σχεδόν οι μισοί χρήστες του διαδικτύου στην ΕΕ (48%) χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα, τουλάχιστον "περιστασιακά", ενώ τα ισπανικά, τα γερμανικά και τα γαλλικά χρησιμοποιούνται από 4% έως 6% των χρηστών.

Περίπου εννέα στους δέκα ερωτηθέντες (88%) θεωρούν ότι όλοι οι ιστότοποι που δημιουργούνται στη χώρα τους, πρέπει να χρησιμοποιούν τις εθνικές επίσημες γλώσσες, ενώ περίπου οκτώ στους δέκα (81%) πιστεύουν ότι οι ιστοσελίδες αυτές πρέπει επίσης να διαθέτουν εκδόσεις και σε άλλες γλώσσες.Πηγή:newsbeast.gr

"Βρόμικος πόλεμος" ανάμεσα στη Google και το Facebook


Σύμφωνα με μια πληροφορία που κυκλοφόρησε στο Internet, η διοίκηση του Facebook επιχείρησε πρόσφατα να πλήξει τη Google με όχι και τόσο θεμιτά μέσα. Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι το Facebook χρηματοδότησε μια επίθεση λάσπης εναντίον της Google.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία του Mark Zuckerberg φέρεται να ανέθεσε στην εταιρεία δημοσίων Burson-Marsteller τη δυσφήμηση της Google. Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν άρθρα επιφανών bloggers, οι οποίοι εξέφραζαν την ανησυχία τους για τον τρόπο με τον οποίο η Google διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του Internet. Η πλεκτάνη αποκαλύφθηκε όταν ένας blogger δημοσιοποίησε τα σχετικά emailτης Burson-Marsteller.

Έπειτα από όλα αυτά, αναπτύχθηκε μια οργιάζουσα φημολογία σχετικά με το ποιος έδωσε την εντολή για τη δυσφήμηση της Google. Κάποιοι υποστήριξαν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Facebook. Θα περίμενε κανείς η διοίκηση του Facebook να αρνηθεί κάθε ανάμειξη, ωστόσο τα όσα φέρεται να είπε εκπρόσωπος της εταιρείας προκάλεσαν αίσθηση. Ο αξιωματούχος του Facebook είπε τα εξής: "δε δώσαμε εντολή για καμία καμπάνια δυσφήμησης. Θέλαμε απλά να παροτρύνουμε τρίτους να ερευνήσουν το θέμα και να επιβεβαιώσουν ότι οι άνθρωποι δε θέλουν να συγκεντρώνονται πληροφορίες από τους λογαριασμούς τους στο Facebook και άλλες υπηρεσίες και να ενσωματώνονται στο Google Social Circles. Ζητήσαμε από τη Burson-Marsteller να στρέψει την προσοχή σε αυτό το θέμα, χρησιμοποιώντας πληροφορίες που διατίθενται ελεύθερα".

Με άλλα λόγια, δηλαδή, το Facebook παραδέχεται ότι είναι ο εμπνευστής αυτού του μπαράζ δημοσιευμάτων, τα οποία όμως δε θεωρεί επιχείρηση δυσφήμησης.

Είναι σαφές ότι δημιουργείται πολεμικό κλίμα ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες εταιρείες του σύγχρονου Internet. Ο χρόνος θα δείξει αν οι "αψιμαχίες" θα εξελιχθούν κάποια στιγμή σε ευθεία αντιπαράθεση.

Πηγή:e-pcmag.gr

Κυκλοφόρησε ο νέος Chrome με Flash player 10.3


Η Google διέθεσε την πλέον πρόσφατη έκδοση του Chrome browser, η οποία έχει τον κωδικό 11.0.696.68. Η σημαντικότερη καινοτομία της νέας έκδοσης είναι η χρήση του Flash player 10.3 και συγκεκριμένα της έκδοσης 10.3.181.14.

Ο ολοκαίνουριος Flash player περιλαμβάνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά και μεταξύ άλλων δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να διαγράψει μέσα από τον browser την cache των Local Shared Obejcts (LSO), τα οποία είναι ευρύτερα γνωστά ως Flash cookies και χρησιμοποιούνται από κάποια sites για να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα των χρηστών στο Internet. Με άλλα λόγια, ο νέος Flash player στον Chrome διευκολύνει την προστασία του προσωπικού απορρήτου, τουλάχιστον για όσους ξέρουν τι είναι τα cookies.

Ο Chrome διατίθεται για WindowsMac OS X και Linux. Όσοι τον έχουν εγκατεστημένο στον υπολογιστή τους, θα λάβουν αυτόματα την αναβάθμιση στη νέα έκδοση.
Πηγή: computerworld

11 Μαΐ 2011

Θα εξαγόραση το Skype τελικά η Microsoft


Τελικά, το ενδιαφέρον της Microsoft για το Skype μόνο φιλολογικό δεν ήταν. Ο κολοσσός του software ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με τη διοίκηση του Skype και προχωρά στην εξαγορά της πασίγνωστης υπηρεσίας επικοινωνιών έναντι του ποσού των 8,5 δισ. δολαρίων.

Έτσι, η Microsoft αποκτά ένα πολύ δυνατό εργαλείο, το οποίο σκοπεύει να αξιοποιήσει στο Xbox, τα Windows Phone και άλλα προϊόντα της. Παράλληλα, η εταιρεία δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να αναπτύσσει τη σχετική εφαρμογή και σε πλατφόρμες πέρα από τις δικές της.

Τόσο η Microsoft, όσο και η διοίκηση του Skype έχουν προγραμματίσει συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της οποίας θα μιλήσουν για τη μεγάλη αυτή συμφωνία.
Πηγή: pcmag.com

Έρχεται η beta του Diablo III

Το Diablo III είναι ένας από τους πλέον αναμενόμενους τίτλους στην ιστορία των video games, καθώς οι δύο προηγούμενες υλοποιήσεις (το 1996 και το 2000) γνώρισαν τεράστια επιτυχία και όρισαν το είδος που έγινε στη συνέχεια γνωστό ως Action RPG.

Η Blizzard έχει ήδη αρχίσει τιςδοκιμές σε εσωτερικό επίπεδο, κάτι που σημαίνει ότι πλησιάζει η ώρα που θα κυκλοφορήσει η έκδοση beta. Στελέχη της εταιρείας φέρονται να προσδιορίζουν χρονικά την κυκλοφορία της έκδοσης beta στο τρίτο τρίμηνο του 2011, δηλαδή από τις αρχές Ιουλίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αυτό που δε γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή, είναι αν η συγκεκριμένη beta θα είναι κλειστή(invite-only) ή ανοικτή (ελεύθερη συμμετοχή για όποιον ενδιαφέρεται). 

Σε περίπτωση που η beta κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούλιο και αν το feedback είναι ικανοποιητικό, δεν αποκλείεται να δούμε την τελική έκδοση του Diablo III στα τέλη της χρονιάς.
Πηγή: TG Daily

Ο πόλεμος των hackers


Η ομάδα Anonymous απασχολεί εδώ και αρκετές ημέρες τα ΜΜΕ που ασχολούνται με την τεχνολογία, καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην πρόσφατη επίθεση εναντίον της Sony. Η υπόθεση Anonymous, όμως, έχει και μια άλλη πτυχή, λιγότερο γνωστή.

Όπως φαίνεται, η ομάδα δεν έχει υψηλό βαθμό συνοχής και σπαράσσεται από έριδες. Πριν από ελάχιστες ημέρες, οι IRC servers των Anonymous, μέσω των οποίων γίνονται οι συνεννοήσεις ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, έπεσαν θύμα επίθεσης. Το εκπληκτικό είναι ότι η επίθεση δεν προήλθε από εξωτερική πηγή, αλλά από ένα επιφανές μέλος των Anonymous! Πιο συγκεκριμένα, η κατάληψη των servers αποδίδεται στον χρήστη Ryan, έναν από τους moderators του IRC.

Η υπόθεση έχει πολύ παρασκήνιο, το οποίο συμπυκνώνεται σε τέσσερις λέξεις: πόλεμος για την αρχηγία. Αν και οι Anonymous αυτοπροσδιορίζονται ως οριζόντια δομή χωρίς ιεραρχική κλίμακα, κάποιες υπο-ομάδες έχουν μια στοιχειώδη διαστρωμάτωση. Για παράδειγμα, στην ομάδα AnonOps που είναι υπεύθυνη για την επικοινωνία των μελών, είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει μια, χαλαρή έστω, δομή: κάποιος πρέπει να πληρώνει τους servers, να κατοχυρώνει τα domain names, να κάνει moderation στα κανάλια κ.λπ. 

Από τη στιγμή, λοιπόν, που υπάρχει μια οποιαδήποτε κάθετη διάκριση στους ρόλους, είναι σχεδόν αναπόφευκτο να υπάρξουν κόντρες για την ηγεσία. Αυτό ακριβώς φέρεται να είναι και το κίνητρο του Ryan, ο οποίος πήρε τον έλεγχο των servers και εμφάνισε το μήνυμα "anonops dead go home".

Βέβαια, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες για το τι συμβαίνει στην ομάδα των Anonymous. Φαίνεται, όμως, ότι οι συγκρούσεις για την εξουσία έχουν χτυπήσει και το χώρο των hackers.
Πηγή: arstechnica

Sony: "Χρειαζόμαστε κι άλλο χρόνο για το PlayStation Network"


Κοντεύει σχεδόν ένας μήνας από τότε που έγινε γνωστή η εισβολή hackersστο PlayStation Network και το δίκτυο είναι ακόμη εκτός λειτουργίας. Η Sony χρειάζεται κι άλλο χρόνο για δοκιμές, έτσι ώστε να βεβαιωθεί ότι όλα βαίνουν καλώς.

Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τοPSN επρόκειτο να επανέλθει σε λειτουργία τις πρώτες μέρες του Μαΐου, η Sony αποφάσισε να δώσει νέα αναβολή, προκειμένου να μελετήσει την επίθεση που δέχτηκαν οι servers του Sony Online Entertainment. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη επίθεση είναι άσχετη μ' αυτή που εκδηλώθηκε στο PSN. 

Οι τελευταίες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επαναλειτουργία του PlayStation Network μέχρι τις 31 Μαΐου. Βέβαια, ένα τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς δίκτυο αναμένεται να επηρεάσειαρνητικά αρκετά παιχνίδια. Οι τίτλοι με multiplayer που κυκλοφόρησαν αυτές τις ημέρες στο PlayStation έχουν δεχτεί ένα μεγάλο πλήγμα, καθώς, όταν επανέλθει το PSN, θα έχουν να αντιμετωπίσουν ισχυρό ανταγωνισμό από τα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το μόνο παρήγορο είναι πως μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι έχουν κλαπεί στοιχεία πιστωτικών καρτών.
Πηγή:e-pcmag.gr

10 Μαΐ 2011

Ρεκόρ προπαραγγελιών για το Samsung Galaxy SII

Η Samsung ανακοίνωσε ότι έχει ήδη δεχθεί κάτι περισσότερο των 3 εκατομμύριων προπαραγγελιών του νέου της «έξυπνου» κινητού Galaxy S II, δηλαδή ποσότητα δεκαπλάσια των παραγγελιών που έγιναν στη χώρα παραγωγής του, Νότιο Κορέα. 

Τα νούμερα που ανακοίνωσε η εταιρεία αφορούν μέχρι και τα τέλη του προηγούμενου μήνα, όμως αναμένεται να συνεχίζουν να αυξάνονται μιας και έχουν συναφθεί συμφωνίες με πάνω από 140 πάροχους κινητής τηλεφωνίας σε περισσότερες από 120 χώρες, σε ολόκληρη την υφήλιο. 

Την προηγούμενη μάλιστα βδομάδα, ανακοινώθηκε ότι στη Νότιο Κορέα ο αριθμός των παραγγελιών για το εν λόγω μοντέλο ξεπέρασε τις 120.000 σε διάστημα μόνο 3 ημερών, τριπλάσια νούμερα από εκείνα του αμέσως προηγούμενου μοντέλου, τον περσινό Ιούνη. 

Το Galaxy S II προς το παρών θεωρείται ως το γρηγορότερο «έξυπνο» κινητό στην αγορά, αφήνοντας πίσω και τον άμεσο ανταγωνιστή HTC. Η ζήτηση αναμένεται να μειωθεί μόλις κυκλοφορήσουν και από τις υπόλοιπες εταιρείες συσκευές με διπύρηνο επεξεργαστή, που και πάλι το κινητό της Samsung χάρη στις διαστάσεις του θα είναι υπολογίσιμος αντίπαλος.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να αντεπεξέλθουν στην τεράστια παγκόσμια ζήτηση. Προς το παρόν διατίθεται στη Νότιο Κορέα και σε ορισμένες ακόμα, στην Ελλάδα αναμένεται στα μέσα αυτού του μήνα.Πηγή:newsbeast.gr

Η Google ετοιμάζει αλλαγές στη μηχανή αναζήτησης


Τον τελευταίο καιρό, η Googleδοκιμάζει αλλαγές στη μηχανή αναζήτησης και πιο συγκεκριμένα στον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται τα αποτελέσματα. Έτσι, πέρα από τη διαρκή βελτίωση του αλγορίθμου στο παρασκήνιο, η εταιρεία προωθεί τώρα και στιλιστικές αλλαγές.

Οι δοκιμές γίνονται πάνω σε ένα τυχαίο δείγμα. Οι επιλεγμένοι χρήστες βλέπουν αυτές τις ημέρες μια ελαφρώς τροποποιημένη σελίδα με τα αποτελέσματα των αναζητήσεών τους. Η βασική αλλαγή είναι η "αραίωση" των στοιχείων που συνθέτουν μια σελίδα αποτελεσμάτων. Έτσι, υπάρχει πλέον περισσότερος χώρος μεταξύ των αποτελεσμάτων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι χρήστες βλέπουν και μια ανεπαίσθητηοριζόντια γραμμή από κουκίδες να χωρίζει τα αποτελέσματα.

Επιπλέον, στη δοκιμαστική αυτή έκδοση η Google έχει αφαιρέσει τους συνδέσμουςcached και similar που υπάρχουν μέχρι σήμερα και που επιτρέπουν την εμφάνιση μιας προηγούμενης έκδοσης της εκάστοτε σελίδας ή μιας λίστας με παρόμοια αποτελέσματα.

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να ξέρουμε πότε θα περάσουν οι αλλαγές αυτές σε όλους τους χρήστες. Προφανώς, η Google θα περιμένει ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να πάρει το απαραίτητο feedback από τους δοκιμαστές.
Πηγή: pcmag.com

Το πρώτο video game για το θάνατο του bin Laden!


Πόσος καιρός χρειάζεται για να μεταφερθεί ένα παγκόσμιο γεγονός στον κόσμο των video games; Λιγότερο από μία εβδομάδα! Η Kuma Games έχει ήδη κυκλοφορήσει παιχνίδι με θέμα την επιχείρηση των Αμερικανών στο Πακιστάν.

Το Kuma War II είναι ένα multiplayer online gameπου περιλαμβάνει αυτοτελή επεισόδια. Αμέσως μόλις ο Barack Obama ανακοίνωσε το θάνατο του Osama bin Laden, η Kuma Games δήλωσε ότι ξεκινά την ανάπτυξη του σχετικού επεισοδίου. Δεν πρόλαβε να περάσει ούτε μια βδομάδα, και το επεισόδιο έχει ήδη ανακοινωθεί στη σελίδα της εταιρείας.

Βέβαια, μην περιμένετε γραφικά επιπέδου Killzone ή Call of Duty. Τα παιχνίδια της Kuma Games βασίζονται σε μια απαρχαιωμένη μηχανή της Valve, χωρίς πολλές δυνατότητες.

Το Osama 2011 (μα καλά, ήταν τόσο δύσκολο να βρουν έναν πιο ευφάνταστο τίτλο;) κατέχει το ρεκόρ της πιο γρήγορης μεταφοράς γεγονότος στα video games. Μένει να δούμε πόσο θα χρειαστούν οι developers για να δημιουργήσουν games από μελλοντικά γεγονότα, όπως η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράν, η πτώση του Hugo Chávezστη Βενεζουέλα ή η θριαμβευτική απόδραση της Ελλάδας από τα δεσμά του ΔΝΤ και των κερδοσκόπων. ΟΚ, τα δύο πρώτα τα συζητάμε, το τρίτο είναι επιστημονική φαντασία...

Πηγή:t3mag.gr

Και νέα καθυστέρηση στην αποκατάσταση του PlayStation Network


Παρά τις διαβεβαιώσεις της Sony ότι το PlayStation Network θα άνοιγε και πάλι τις πύλες του την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Η επαναλειτουργία του PSN αναβάλλεται τελικά για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας είπε ότι η επαναλειτουργία του δικτύου μέσα στις πρώτες μέρες του Μαΐου δεν ήταν τελικά εφικτή. Μέχρι και αυτή τη στιγμή, η εταιρεία δε μπορεί να πει πότε θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία το PlayStation Network.

Εν τω μεταξύ, η Sony ανακοίνωσε ότι απέσυρε από ένα τρίτο website στοιχεία 2.500 πελατών της που δημοσιοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Επρόκειτο για ονόματα και διευθύνσεις, όχι όμως αριθμούς πιστωτικών καρτών, όπως δήλωσε η εταιρεία.

Η πρόσβατη εισβολή hackers στους servers της Sony έχει ταλαιπωρήσει πολύ την εταιρεία και φυσικά τα εκατομμύρια μέλη του PlayStation Network. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της εταιρείας Sir Howard Stringer ζήτησε συγνώμη από την κοινότητα του PlayStation.

Ένα μήνα σχεδόν μετά το περιστατικό, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει αν εκλάπησαν τελικά στοιχεία πιστωτικών καρτών.
Πηγή: insidehw

7 Μαΐ 2011

Greek Power Programs!Δωρεάν!


CPUTESTER:  μετράει την ταχύτητα του επεξεργαστή σας. 
Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ Εδώ

ERGOCAD: Πρόγραμμα επεξεργασίας και σχεδίασης μηκοτομής υδραυλικών έργων με δυνατότητα οριζοντιογραφικής απεικόνισης και ογκομέτρησης εκσκαφής
Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ Εδώ

ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ : Πελατολόγιο Σε excel
Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ Εδώ

MY MANAGER CHEQUES: διαχειριστή τε και εκτυπώστε της επιταγές μιας επιχείρησης χρησιμοποιώντας απλά "μπλοκ" επιταγών οποιουδήποτε τραπεζικού οργανισμού. 
Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ Εδώ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ: μπορείτε να καταχωρίσετε τους τίτλους βιβλίων, εντύπων ή άρθρων μαζί με ονόματα συγγραφέων, επιμελητών, μεταφραστών, διασκευαστών, εικονογράφων κλπ, υπότιτλους ή τίτλους πρωτοτύπων, εκδοτικά στοιχεία, βιβλιαριθμούς και σημειώσεις.
Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ Εδώ

ΠΡΩΤΕΑΣ : απλό προγραμματάκι μετατροπής μονάδων

ΕΛΕΓΧΟΣ Α.Φ.Μ: για τον έλεγχο εγκυρότητας Α.Φ.Μ. β) Πρόσθετο (addin) για το Excel το οποίο περιέχει την συνάρτηση ValAFM() για τον έλεγχο εγκυρότητας Α.Φ.Μ.
Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ Εδώ


ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ-ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ v9.0: διαχειρίζεται το ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ καθώς και τις ταμειακές κινήσεις του Συλλόγου - Σωματείου.
Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ Εδώ

ERMIS: Διαχείριση Εσόδων, Εξόδων, Επιταγών, Προϊόντων, Πελατών, Τιμολογίων, παρακολούθηση υπολοίπων για επιχειρήσεις όλων των ειδικοτήτων.
για την ενεργοποίηση
Όνομα Πελάτηdemo
Σύνολο Αδειών: 9999
Κωδικός Ενεργοποίησης: 8b96e55e-44f9-4b42-bdee-a312076924b4
Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ Εδώ

HORES: Διαχείριση Κρατήσεων - Ημερολογίου, χρεώσεων, δωματίων και Πελατών Ξενοδοχείου
για την ενεργοποίηση 
Όνομα Πελάτηdemo
Σύνολο Αδειών: 9999
Κωδικός Ενεργοποίησης: 8b96e55e-44f9-4b42-bdee-a312076924b4

Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ Εδώ

ΕΝΤΥΠΑ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ: επιτρέπει να πληκτρολογήσετε τα στοιχεία μιας υπεύθυνης δήλωσης και στην συνέχεια να την εκτυπώσετε.
Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ Εδώ 

ΣΧΟΛΕΙΟ: διαχειρίζεται βαθμολογίες μαθητών Γυμνασίου.
Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ Εδώ

COPY BACKUP: αντιγραφή των δεδομένων από ένα τοπικό δίσκο η δικτυακό σε έναν άλλο
Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ ΕδώFUNCTION DRAWER: Εφαρμογή μαθηματικών στην οποία σχεδιάζονται γραφικές παραστάσεις 3 ειδών
Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ Εδώ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΥΠΟΤΙΤΛΙΣΤΗΣ: Πρόγραμμα εισαγωγής υποτίτλων στης αγαπημένες σας ταινίες
Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ Εδώ

COPY BACKUP: Αντιγραφή των δεδομένων από ένα τοπικό δίσκο η δικτυακό σε έναν άλλο
Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ Εδώ

TORRENT MAGNIFIER: Μία meta search engine η οποία ψάχνει για torrents σε διάφορους trackers και ταξινομεί τα αποτελέσματα με βάση το seeding.
Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ Εδώ

 GREEKLISH CONVERTER:Κάνοντας χρήση ενος λεξικου περιπου 600.000 λεξεων:
  -μεταφραζει φρασεις/προτασεις με λατινικους χαρακτηρες σε ελληνικες.
  -αναγνωριζει  emoticons, ομοηχες και κεφαλαιες λεξεις.
  -επιτρεπει μεταφραση και των εξερχομενων και των εισερχομενων μηνυματων.
  -επιτρεπει την προσθεση custom λεξεων σε αυτες που δεν επιθυμειται μεταφραση.
  -προσαρμοζεται απο τις ρυθμισεις στις προτιμησεις γραφης σας.
  -διορθωνει ορθογραφικα ακομα και μεγαλο πληθος λεξεων στα ελληνικα χωρις επιπλεον ρυθμισεις

Για να το κατεβάσετε κάντε κλικ Εδώ