Windows Store ενσωματωμένα στα επερχόμενα Windows 8


Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες, η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες πληροφορίες για το Windows Store, το online κατάστημα εφαρμογών που θα ενσωματωθεί στα επερχόμενα Windows 8.

Μια από τις καινοτομίες του νέου καταστήματος είναι ο τρόπος με τον οποίο θα ανταμείβονται οι developers. Τα έσοδα ξεκινούν από το "κλασικό" 70/30, δηλαδή 70% για τον εκάστοτε developer και 30% για τη Microsoft, στην πορεία όμως αυτό μπορεί να αλλάξει. Έτσι, αν μια εφαρμογή σημειώσει έσοδα τουλάχιστον 25.000$, τότε τα νούμερα αλλάζουν και ο developer παίρνει το 80%. Μπορεί η διαφορά να φαίνεται μικρή, είναι όμως ένα σημαντικό κίνητρο για τους developers να βγάζουν στο εμπόριο ποιοτικές εφαρμογές που θα σπεύσουν να κατεβάσουν πολλοί άνθρωποι.

Η εταιρεία ανακοίνωσε και τον πρώτο διαγωνισμό για εφαρμογές του Windows Store, ενώ κάποιοι developers θα δώσουν apps που θα συμπεριληφθούν στην επερχόμενη έκδοση beta του λειτουργικού.


Η Microsoft κράτησε κλειστά τα χαρτιά της σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας των Windows 8. Προφανώς, θα αρχίσουμε να μιλάμε για αντίστροφη μέτρηση κάποια στιγμή μέσα στο 2012.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.