Η Google κατηγορείται και από τη BT για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο Android και άλλα προϊόντα



Μετά τις αγωγές που δέχτηκε από την Apple, τη Microsoft, την Oracle και άλλες εταιρείες, η Google κατηγορείται και από τη BT για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο Android και άλλα προϊόντα.

Η British Telecom προσέφυγε στην αμερικανική δικαιοσύνη ισχυριζόμενη ότι η Google παραβιάζει έξι πατέντες της στο λειτουργικό σύστημα Android και τις υπηρεσίες Google+, Maps, Docs, Offers, eBooks, Places, Gmail, Doubleclick και AdWords, μεταξύ άλλων. 

Όπως αναφέρει το BBC, οι πατέντες αφορούν τις υπηρεσίες τοποθεσίας, πλοήγησης και εξατομικευμένης πρόσβασης. Για παράδειγμα, μια από τις πατέντες αφορά τη δυνατότητα του Android να κατεβάζει τραγούδια από δίκτυα WiFi αλλά όχι από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, ενώ μια άλλη αφορά την προβολή διαφορετικών πληροφοριών στο Google Maps ανάλογα με το επίπεδο του ζουμ.
Εκπρόσωπος της Google χαρακτήρισε τις κατηγορίες «αβάσιμες» και δήλωσε ότι η εταιρεία θα τις αντιμετωπίσει «σθεναρά».

Δεδομένου ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας διαθέτουν συνήθως χιλιάδες πατέντες και διαρκώς προσπαθούν να επεκταθούν σε νέες αγορές, οι πόλεμοι της πατέντας συχνά είναι σχεδόν αναπόφευκτοι.

Η Google έχει δεχθεί ανάλογες μηνύσεις από την Apple -ο Στιβ Τζομπς είναι γνωστό ότι θεωρούσε το Android προϊόν αντιγραφής του iOS και πριν πεθάνει δήλωνε αποφασισμένος να κηρύξει «θερμοπυρηνικό πόλεμο» κατά της Google.
Χρησιμοποιώντας μάλιστα μια πατέντα που είχε αγοράσει από την BT το 2008, η Apple κατήγγειλε πριν από πέντε μήνες παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας από την ταϊβανέζικη HTC, κατασκευαστή συσκευών Android.

Η νέα διαμάχη με τη BT ενδέχεται να περιπλέκεται από το γεγονός ότι η Google αγόρασε πρόσφατα τη Motorola Mobility, με βασικό κίνητρο να αποκτήσει τις 17.000 πατέντες της στις τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας.
Το 2002 η BT είχε χάσει μια ανάλογη υπόθεση στις ΗΠΑ, όταν κατηγόρησε την εταιρεία Prodigy Communications ότι παραβίασε την πατέντα της για τα... hyperlink.

Μέχρι στιγμής η BT δεν έχει προσφύγει κατά της Google στην Ευρώπη.


Πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.