CD Projekt εναντίων πειρατών


Η CD Projekt, η εταιρεία στην οποία ανήκει η CD Projekt Red που ανέπτυξε το The Witcher 2, επιβεβαίωσε ότι απείλησε με νομικές ενέργειες εκείνους που αντέγραψαν παράνομα τον τίτλο της, ζητώντας από τον καθένα αποζημίωση άνω των 900 ευρώ.

Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε μία αναφορά που ήθελε έναν αριθμό ανθρώπων στη Γερμανία να έχουν δεχτεί μία πρόταση συμβιβασμού από τη μεριά της εταιρείας, με την οποία έπρεπε να της καταβάλουν 911,80 ευρώ. Οι άνθρωποι αυτοί κατηγορήθηκαν ότι αντέγραψαν παράνομα το The Witcher 2 που κυκλοφόρησε τον Μάιο. Όπως καταλαβαίνετε, οι άνθρωποι αυτοί δήλωσαν αθώοι και όσοι αρνήθηκαν να πληρώσουν απειλήθηκαν με μήνυση.

Η ίδια η CD Projekt δημοσίευσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι απείλησε με μηνύσεις μόνο εκείνους για τους οποίους είναι βέβαιη ότι αντέγραψαν το παιχνίδι της. Ο τρόπος με τον οποίο η Πολωνική εταιρεία κατάφερε να εξακριβώσει αυτό το στοιχείο δεν έχει διευκρινιστεί. Αν έχει στηριχτεί πάντως στις διευθύνσεις IP των χρηστών, η μέθοδος που προτίμησε δεν είναι απόλυτα έγκαιρη. Η εταιρεία είχε δοκιμάσει κάτι ανάλογο και το 2008 στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε ακριβώς επειδή στηρίχτηκε σε υπερβολικό βαθμό στις IP διευθύνσεις των πειρατικών αντιτύπων.

Πηγή:pcmaster.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.