Μελλοντικές κονσόλες παιχνιδιών με "τρελές" επιδόσεις


Η Nvidia εκτιμά ότι σε οκτώ περίπου χρόνια οι κονσόλες παιχνιδιών θα έχουν επιδόσεις που θα συναγωνίζονται τους supercomputers του σήμερα. Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο CEO της εταιρείας Jen-Hsun Huang κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Πεκίνο.

Ο Huang είπε ότι το PlayStation 3 της Sony έχει μέγιστες επιδόσεις της τάξης των μερικών εκατοντάδων gigaflops(δισεκατομμύρια floating point operations ανά δευτερόλεπτο). Το 2019, όμως, οι κονσόλες θα έχουν επιδόσεις παρόμοιες με αυτές του υπερυπολογιστή Red Storm, ο οποίος σχεδιάστηκε για να φτάνει τα 41,5 teraflops. Ο Huang, πάντως, έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι ταχύτητες επιπέδου supercomputer στις κονσόλες του αύριο δε θα συνοδεύονται από την υπερβολική κατανάλωση των σημερινών υπερυπολογιστών. "Θα μπορέσουμε να δώσουμε αυτές τις επιδόσεις το 2019 με την κατανάλωση της κονσόλας να είναι γύρω στα 100 watts", είπε χαρακτηριστικά ο Mr Nvidia.

Με άλλα λόγια, οι επόμενες κονσόλες παιχνιδιών που θα κυκλοφορήσουν από τη Sony και τη Microsoft σε 1-2 χρόνια δε θα είναι τίποτα μπροστά στην επόμενη γενιά που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της γύρω στο 2019. Ουσιαστικά, το PlayStation 5 θα είναι ένας supercomputer σε ένα μικροσκοπικό κουτί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Huang. Αναμένουμε, λοιπόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.