Οι πρώτοι επεξεργαστές της Qualcomm για υπολογιστές τέλη του 2012


Μέχρι σήμερα έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε επεξεργαστές της Qualcomm σε tablets και smartphones, ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει σε μερικούς μήνες. Οι πρώτοι επεξεργαστές για PCsθα πρέπει να αναμένονται σε ένα χρόνο περίπου.

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό, τα επερχόμενα Windows 8 θα τρέχουν εγγενώς πάνω στην αρχιτεκτονική της ARM, όπου στηρίζονται οι επεξεργαστές της Qualcomm, παράλληλα με τη γνωστή αρχιτεκτονική x86 που υποστηρίζουν τα προϊόντα της Intel και της AMD. Φυσικά, η Qualcomm δε θα αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη κι έτσι θα δούμε υπολογιστές με τα προϊόντα της στη θέση των CPUs.

Αν και οι επεξεργαστές Snapdragon της Qualcomm δε μπορούν (για την ώρα τουλάχιστον) να ανταγωνιστούν σε επιδόσεις τα αντίστοιχα προϊόντα της Intel και της AMD, η πολύ χαμηλή κατανάλωσή τους είναι ό,τι πρέπει για τις φορητές συσκευές, όπως τα tablets και τα netbooks. Δεν αποκλείεται, πάντως, να δούμε και Snapdragon με ισχυρές επιδόσεις. Μόλις πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η φήμη που θέλει την HTCνα ετοιμάζει ένα νέο super smartphone με τετραπύρηνο επεξεργαστή 2,5GHz από την Qualcomm.

Το βασικό πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι η αρχιτεκτονική ARM δεν είναι backwards compatible με τα χιλιάδες προγράμματα που χρησιμοποιούμε σήμερα στα Windows. Στελέχη της Qualcomm, πάντως, λένε ότι αυτό δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα, καθώς οι βασικές εφαρμογές που χρησιμοποιούνται ευρέως θα γραφτούν εκ νέου έτσι ώστε να ταιριάζουν στη νέα αρχιτεκτονική.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.