Λειτουργούν τα τα forum του Steam ξανά


Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν μια βδομάδα από τη στιγμή που εκδηλώθηκε η επίθεση στα forum του Steam, μέχρι η Valve ναεπαναφέρει τελικά σε ισχύ την online κοινότητα των gamers. Τα ερωτήματα, πάντως, είναι πολλά και δεν έχουν απαντηθεί ακόμα.

Την περασμένη Πέμπτη, ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας Gabe Newellπαραδέχτηκε ότι άγνωστοι κατάφεραν να αποκτήσουν λίγες μέρες πριν πρόσβαση στη βάση δεδομένων, και πιο συγκεκριμένα σεευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως κωδικοί ασφαλείας και αριθμοί πιστωτικών καρτών. Μέχρι αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε ποιοι ευθύνονται για την επίθεση, ενώ παραμένει άγνωστο αν οι αριθμοί των πιστωτικών καρτών χρησιμοποιήθηκαν. Ο Newell, πάντως, έσπευσε να δηλώσει ότι τα στοιχεία αυτά έχουν ισχυρή κρυπτογράφηση.

Είναι η δεύτερη μεγάλη επίθεση που εκδηλώνεται μέσα στο 2011 με στόχο την κοινότητα των gamers. Τον περασμένο Απρίλιο η Sony αναγκάστηκε να "κατεβάσει το διακόπτη" τουPlayStation Network για αρκετές εβδομάδες, έπειτα από την επίθεση αγνώστων στο δίκτυο της κονσόλας.

Πηγή: neowin

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.