"Κυβερνο-κυρώσεις" στη Μεγάλη Βρετανία


Όπως ήταν αναμενόμενο, ο νόμος των "τριών χτυπημάτων" που ισχύει εδώ και λίγο καιρό στη Γαλλία αρχίζει να βρίσκει μιμητές και σε άλλες χώρες. Το χορό των νέων απαγορεύσεων ανοίγει η Μεγάλη Βρετανία, η οποία ετοιμάζει αυστηρές "κυβερνο-κυρώσεις".

Η βρετανική κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο που έχει ως στόχο να περιορίσει την παραβατική δραστηριότητα στο Internet. Το σχέδιο αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, και διακοπή της σύνδεσης στο Internet για όσους κατεβάζουν παράνομα μουσική και ταινίες. Για να μην κατηγορηθεί για παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων, η βρετανική κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει αυτή τη ρύθμιση σε ένα ευρύτερο πλαίσιο με πολλούς τύπους παραβατικής συμπεριφοράς.

Κατά πάσα πιθανότητα, δεν πρόκειται να υπάρξουν σημαντικές αντιδράσεις στην υιοθέτηση και την εφαρμογή του νόμου. Η Μεγάλη Βρετανία δε διεκδικεί δα και τα πρωτεία στο ελεύθερο Internet. Ο πρωθυπουργός David Cameron έφτασε ένα βήμα πριν το "κλείσιμο" του Facebook κατά τη διάρκεια των πρόσφατων ταραχών, ενώ το 70% των Βρετανών βλέπουν θετικά μια τέτοια κίνηση σε στιγμές κοινωνικής έντασης.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.