Εμφύλιος πόλεμος στην ομάδα των Anonymous


Όπως φαίνεται, η ομάδα των Anonymous είναι κάθε άλλο παρά "μια ευχάριστη ατμόσφαιρα". Τις τελευταίες ώρες φέρεται να έχει ξεσπάσει ένα ιδιότυπος εμφύλιος πόλεμος, με την υπο-ομάδα AnonOps να στοχοποιείται από ανθρώπους που ανήκουν σε άλλες φράξιες.

Πιο συγκεκριμένα, ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Pastebin και φέρεται να έχει συνταχθεί από μέλη των Anonymous βάλλει ευθέως κατά της ομάδας AnonOps. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η ομάδα αυτή είναι ένα "απολυταρχικό καθεστώς" που δε σέβεται πλέον το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση. Σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου, η ηγεσία της ομάδας AnonOps φέρεται με "αλαζονία" στους νεοεισερχόμενους και τελικά τους απορρίπτει, δημιουργώντας έτσι ένα περιβάλλον που μοιάζει με κλειστή κάστα.

Οι συντάκτες του κειμένου αφήνουν σαφώς να εννοηθεί το θέμα θα έχει συνέχεια, προειδοποιώντας τους AnonOps ότι δεν θα τους αφήσουν να "νοθεύουν το κίνημα και τους σκοπούς του".

Μένει να δούμε αν αυτό το επεισόδιο θα δώσει τη θέση του σε μια γενικευμένη σύρραξη, η οποία θα μπορούσε να αλλάξει άρδην τις ισορροπίες στην κοινότητα των hackers.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.