100 πειρατές για κάθε 3 αγοραστές


Ο διευθύνων σύμβουλος της Bohemia Interactive, Marek Spanel, αποκάλυψε ότι σε κάθε 3 αγοραστές των παιχνιδιών της αντιστοιχούν 100 πειρατές που τα αποκτούν παρανόμως.

Σε συνέντευξη που έδωσε σε ξένο περιοδικό, τόνισε χαρακτηριστικά: "Τα στατιστικά από τις multiplayer αναμετρήσεις δείχνουν ότι για κάθε τρεις νόμιμους αγοραστές που δοκιμάζουν τα παιχνίδια μας, υπάρχουν 100 αποτυχημένες προσπάθειες συμμετοχής με μια παράνομη έκδοση. Αυτό δείχνει ότι η πειρατεία είναι ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα στο PC και αυτό το στοιχείο είναι ανησυχητικό για τις μεσαίες, ανεξάρτητες εταιρείες ανάπτυξης που επικεντρώνονται σε αυτή την πλατφόρμα. Δεν έχουμε αντίστοιχα δεδομένα για το single-player κομμάτι των παιχνιδιών αυτών, όμως πολύ φοβάμαι ότι η αντιστοιχία των πειρατών με τους νόμιμους αγοραστές είναι πολύ χειρότερη."

Τα παιχνίδια της Bohemia Interactive, όπως αυτά της σειράς ARMA, χρησιμοποιούν ένα σύστημα DRM που ονομάζεται "Degrade", το οποίο κάνει το παιχνίδι πιο δύσκολο αν το αντίτυπο είναι πειρατικό: "Στη σειρά ARMA, οι παίκτες με πειρατικά αντίτυπα έχουν μικρότερο ποσοστό ευστοχίας με τα αυτόματα όπλα, τόσο στο single-player όσο και στο multiplayer κομμάτι. Γνωρίζουμε πως αυτή η μέθοδος δεν πρόκειται να σταματήσει την πειρατεία, αλλά χρησιμοποιούμε αυτόν τον τρόπο για να δηλώσουμε ότι η πειρατεία είναι μια λανθασμένη νοοτροπία κι ότι έχει σοβαρό αντίκτυπο στις εταιρείες ανάπτυξης παιχνιδιών για τα PCs."

Πηγή:pcmaster.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.