Ευχαριστημένος ο Steve Ballmer που τελικά δεν προχώρησε σε αυτή στην εξαγορά της Yahoo


Το 2008 η Microsoft έφτασε πολύ κοντά στην εξαγορά της Yahoo, ωστόσο η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Τρία χρόνια μετά, ο ισχυρός άνδρας της Microsoft δηλώνει πολύ ευχαριστημένος που τελικά δεν προχώρησε σε αυτή την εξαγορά.

Η προσφορά της Microsoft ξεκίνησε από τα 44,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο η Yahoo την απέρριψε. Η Microsoft ανέβασε την προσφορά της και άγγιξε τα 50 δισ. δολάρια, όμως και πάλι η Yahoo έκρινε ότι η πρόταση δεν είναι συμφέρουσα. Τελικά, η Microsoft απέσυρε το ενδιαφέρον της. Σχεδόν ταυτόχρονα είχε αρχίσει η περιπέτεια της Lehman Brothers που αποτέλεσε την αφορμή για τη μεγάλη οικονομική κρίση του 2008.

"Ρωτήστε οποιονδήποτε CEO προχώρησε σε μια εξαγορά πριν τη μεγάλη κρίση. Μερικές φορές η τύχη είναι με το μέρος σου", είπε χαρακτηριστικά ο Steve Ballmer, θέλοντας έτσι να υπογραμμίσει ότι τα οικονομικά της Microsoft θα ήταν πολύ χειρότερα αν προχωρούσε στην εξαγορά της Yahoo το 2008. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Yahoo αυτή τη στιγμή έχει χάσει το 50% της αξίας που είχε λίγο πριν την κρίση.


Πηγή: neowin

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.