Θα εξαγόραση τελικά η Microsoft την Yahoo;


Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε και πάλι η φήμη που θέλει τη Microsoft να εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της Yahoo. Η πληροφορία είχε ως αποτέλεσμα να ενισχυθούν οιμετοχές και των δύο εταιρειών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Οι δύο εταιρείες έφτασαν πολύ κοντά σε συμφωνία το 2008, τελικά όμως η εξαγορά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς επελέγη η λύση της συνεργασίας. Έκτοτε, η μετοχή της Yahoo έχει πέσει αρκετά και πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για να προχωρήσει η εξαγορά. Η αξία της Yahoo υπολογίζεται αυτή τη στιγμή στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, φαίνεται ότι επικρατεί διχασμός στο εσωτερικό της Microsoft. Κάποια στελέχη υποστηρίζουν ότι η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει στην εξαγορά, έτσι ώστε να ενισχυθεί η θέση της στην αγορά. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλά στελέχη που λένε ότι αν η Microsoft θέλει να εξαγοράσει μια εταιρεία, θα πρέπει να επιλέξει κάποια με περισσότερες αναπτυξιακές προοπτικές.

Το τι θα γίνει τελικά παραμένει άγνωστο. Πέρα από τη Microsoft, υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που φέρονται να ενδιαφέρονται για τη Yahoo, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.