Eπίθεση από hackers στα δίκτυα της Sony


Η Sony ανακοίνωσε ότι προχώρησε στον προσωρινό αποκλεισμό 93.000 λογαριασμών στις υπηρεσίες PlayStation Network και Sony Entertainment Network. Όπως αποδείχθηκε, οι λογαριασμοί αυτοί δέχτηκαν επίθεση από hackers.

Οι απατεώνες δοκίμασαν συνδυασμούς usernames και passwords μέχρι να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς. Η μεγάλη δραστηριότητα έβαλε σε σκέψεις τη Sony, η οποία επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για επίθεση. Η εταιρεία κλείδωσε τους λογαριασμούς και τώρα στέλνει επιστολές στους νόμιμους κατόχους, ζητώντας τους να αλλάξουν password.

Η Sony ξεκαθάρισε ότι δεν κινδύνευσαν οι κωδικοί των πιστωτικών καρτών. Σε περίπτωση που οι επιτιθέμενοι χρησιμοποιήσαν τους λογαριασμούς για να κάνουν συναλλαγές στα δίκτυα της Sony, η εταιρεία άφησε να εννοηθεί ότι οι νόμιμοι κάτοχοι θα λάβουν πίσω το ποσό που υπεκλάπη.

Το περιστατικό αυτό επαναφέρει στη μνήμη την προ εξαμήνου επίθεση στο PlayStation Network και άλλες υπηρεσίες της ιαπωνικής εταιρείας. Αυτή τη φορά, τουλάχιστον, δεν παραβιάστηκε κάποιο σύστημα ασφαλείας, οι συνειρμοί όμως είναι αναπόφευκτοι.

Πηγή: CNET

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.