Η νέα έκδοση του Android 4.0 ανακοινώθηκε!


Η Google τράβηξε τελικά την κουρτίνα και αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο Ice Cream Sandwich. Το Android 4.0 είναι η πρώτη version που ενσωματώνεται το ίδιο αποτελεσματικά σε smartphones και tablets και φέρνει μικρές και μεγάλες βελτιώσεις σε σχέση με τις εκδόσεις Gingerbread και Honeycomb. Μερικές από τις αλλαγές είναι οι εξής:

  • Face Unlock: Το λειτουργικό ενσωματώνει πλέον τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, που επιτρέπει στο χρήστη να ξεκλειδώνει τη συσκευή απλά και μόνο σκανάροντας το πρόσωπό του με την εμπρόσθια κάμερα.
  • Android Beam: Λειτουργία που βασίζεται στο near field communication (NFC) και επιτρέπει στους χρήστες με συμβατές συσκευές να διαμοιράζονται επαφές, sites, apps, χάρτες κλπ.
  • Φωνητική πληκτρολόγηση: Λειτουργία που ήδη υπήρχε και τώρα δείχνει να είναι βελτιωμένη.
  • Google+: Η νέα υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης ενσωματώνεται στο νέο λειτουργικό και ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει Hangouts για video chat με 9 άτομα ταυτόχρονα.
  • Camera Software: Η Google ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει πλέον shutter lag και για να το αποδείξει χρησιμοποίησε το ολοκαίνουριο Samsung Galaxy Nexus.
  • Λεπτομέρειες mobile data: Ένα ενσωματωμένο εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα για αποτελεσματική παρακολούθηση και διαχείριση των δεδομένων που διακινούνται μέσω του provider.
  • Κατάργηση menu button: Το κουμπί του μενού ήταν πάντα ένα μυστήριο στο Android, καθώς το περιεχόμενό του ήταν διαφορετικό σε κάθε περίσταση. Φαίνεται πώς τώρα εγκαταλείπεται και αντικαθίσταται από χειρισμό που "δένει" με την εκάστοτε οθόνη.
Η λίστα, βέβαια, δεν είναι πλήρης και αναμένεται να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα μέσα στο επόμενο διάστημα, όταν αρχίσουμε να "παίζουμε" με τη νέα έκδοση του λειτουργικού. Όσο για το look and feel, πάντως, το Ice Cream Sandwich δείχνει να μοιάζει περισσότερο με το Honeycomb των tablets, παρά με το Gingerbread των smartphones.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η πρώτη συσκευή με το νέο λειτουργικό είναι το Samsung Galaxy Nexus που ανακοινώθηκε στο ίδιο event.

Πηγή:t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.