Λύθηκε το μυστήριο με τη συμβατότητα εφαρμογών στα Windows 8



Πριν από λίγο καιρό, η Intel υποστήριξε ότι οι εφαρμογές x86 που τρέχουν στα σημερινά Windows δε θα τρέχουν σε συστήματα Windows 8 με επεξεργαστή ARM. Η Microsoft έσπευσε αμέσως να χαρακτηρίσει τις δηλώσεις αυτές "ανακριβείς και παραπλανητικές".


Μόνο που δεν ήταν ούτε ανακριβείς, ούτε παραπλανητικές, όπως αποδεικνύεται τελικά. Η Microsoft παραδέχτηκε δια στόματος του Steven Sinofsky ότι οι εφαρμογές x86 δε θα τρέχουν σε συστήματα με ARM. Ο ισχυρός άνδρας των Windows είπε μεταξύ άλλων ότι τα προγράμματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα Windows δεν είναι βελτιστοποιημένα για χαμηλή κατανάλωση και το βάρος θα δοθεί στις εφαρμογές νέου τύπου, που είναι ήδη γνωστές ως Metro-style apps. Προφανώς, η Microsoft θεωρεί χάσιμο χρόνου να ασχοληθεί με την πλήρη συμβατότητα των "παλιών" εφαρμογών κι έτσι τα συστήματα με ARM θα τρέχουν μόνο τις νέες εφαρμογές.

Αναμφισβήτητα, η ARM ξεκινά την πορεία της στο χώρο των Windows με ένα σημαντικό μειονέκτημα, καθώς δε θα μπορεί να αξιοποιήσει τις χιλιάδες δημοφιλείς εφαρμογές που χρησιμοποιούν σήμερα εκατομμύρια χρήστες. Όσο πληθαίνουν οι Metro-style εφαρμογές, όμως, το μειονέκτημα αυτό θα γίνεται ολοένα και λιγότερο σημαντικό, μέχρι που θα εξαλειφθεί τελείως.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις πρώτες εντυπώσεις που αφήνουν τα Windows 8 σε αυτή τη σελίδα.
Πηγή:e-pcmag.gr

Αν σας άρεσε το άρθρο και το βρήκατε χρήσιμο υποστηρίξτε στα κοινωνικά δίκτυα με ένα Liketweet για να συνεχίσω. 

Ακολουθήσετε το Tech News in Greek στο Google News για να μαθαίνετε άμεσα όλα τα νέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.