Έρχονται οι Smart Lists στο Facebook




Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, το Facebook δοκιμάζει αυτό τον καιρό ένα νέο χαρακτηριστικό που έχει ως στόχο να διευκολύνει τους χρήστες στη διαχείριση του λογαριασμού τους.


Πρόκειται για τις Smart Lists, μια αυτοματοποιημένη διαδικασία που κατηγοριοποιείτους φίλους σε ομάδες ενδιαφέροντος. Ένας ειδικός αλγόριθμος αξιολογεί πόσοσημαντική είναι κάθε επαφή και την εντάσσει στους στενούς φίλους ή στις απλές γνωριμίες ή ακόμα και στους ανεπιθύμητους. Έτσι, δημιουργούνται αυτόματα ομάδες για να μπορεί ο χρήστης να μοιράζεται τις ενέργειές του με αυτούς που θέλει και να βλέπει στο News Feed τα νέα των πραγματικών του φίλων.

Το Facebook δίνει εδώ και χρόνια τη δυνατότητα δημιουργίας Friend Lists, όμως οι περισσότεροι χρήστες δε γνωρίζουν ότι μπορούν να ομαδοποιήσουν τις επαφές τους. Η αυτοματοποιημένη διαδικασία έρχεται τώρα για να διευκολύνει τους μη εξοικειωμένους χρήστες στην οργάνωση των επαφών τους. Η κίνηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά την απάντηση του Facebook στα Circles του Google+, ένα σύστημα που επιτρέπει την ταξινόμηση των φίλων σε κατηγορίες με ελάχιστες κινήσεις.


Πηγή: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.