Kindle Fire, ο φθηνός αντίπαλος του iPad

Η Amazon παρουσίασε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 το πολυαναμενόμενο Kindle Fire, έναν έγχρωμο υπολογιστή-ταμπλέτα με τιμή στην αμερικανική αγορά 199 δολάρια, τιμή που θεωρείται αρκετά χαμηλή για να καταστεί ο πρώτος σοβαρός αντίπαλος του iPad.

Η νέα συσκευή, η οποία έχει οθόνη αφής με διαγώνιο 7 ιντσών, τρέχει μια ειδική έκδοση του Android και συνοδεύεται από δωρεάν αποθηκευτικό χώρο στις υπηρεσίες «νέφους» (cloud computing) της Amazon, παρουσιάστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Τζεφ Μπέζος στη Νέα Υόρκη.

O Τζ.Μπέζος (ένθετη φωτογραφία, αριστερά) παρουσίασε επίσης το Kindle Touch, μια ασπρόμαυρη συσκευή ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων από την οποία καταργούνται τα πλήκτρα) που θα πωλείται στα 99 δολάρια, καθώς και μια βασική έκδοση του Kindle ακόμα πιο οικονομική, στα 79 δολάρια.

«Πρόκειται για κορυφαίες συσκευές σε καθόλου κορυφαίες τιμές. Θα πουλήσουμε εκατομμύρια» δήλωσε.

Η ανάπτυξη μιας νέας ταμπλέτας είναι σημαντική κίνηση για την Amazon, η οποία διαθέτει μια πληθώρα ψηφιακών αγαθών και υπηρεσιών, τις οποίες θεωρείται δύσκολο να πουλήσει χωρίς μια ιδιόκτητη πλατφόρμα.

Το Kindle Fire προγραμματίζεται να κάνει ντεμπούτο στα αμερικανικά καταστήματα στις 15 Νοεμβρίου 2011. Έχει περίπου το μισό μέγεθος σε σχέση με το iPad και πλησιάζει αυτό της ανταγωνιστικής ταμπλέτας Nook Color της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Barnes & Nobles.

Όμως ενώ η Barnes & Nobles προωθεί την ταμπλέτα της ως «ενισχυμένο» ηλεκτρονικό αναγνωστικό, η Amazon σκοπεύει να αξιοποιήσει το Fire ως πλατφόρμα για παιχνίδια, ταινίες, μουσική και άλλες εφαρμογές που διαθέτει η ίδια μέσω των αντίστοιχων υπηρεσιών της.

Το Fire τρέχει μια ειδική έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android, χρησιμοποιεί έναν νέο browser με την ονομασία Silk και παρέχει πρόσβαση στις εφαρμογές που πωλεί το Amazon Appstore για Android.

Σε αντίθεση με το iPad, το οποίο απαιτεί από το χρήστη να δημιουργεί εφεδρικά αντίγραφα ασφάλειας (backup) στον προσωπικό του υπολογιστή, το Fire αποθηκεύει τα δεδομένα στους διακομιστές της Amazon, μέσω Διαδικτύου.


Πηγή:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.