Ο διασημότερος χάκερ όλων των εποχών!

Ο Κέβιν Μίτνικ, δεν θεωρείται άδικα ο διασημότερος χάκερ όλων των εποχών. Έχει εισβάλει σε συστήματα εταιριών, έχει υποκλέψει τηλεφωνικές συνομιλίες της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, αλλά φαίνεται ότι η χάρη του έφτασε ακόμη και μέσα στις μυστικές υπηρεσίες του FBI.

Η δράση του ξεκίνησε σε ηλικία μόλις 12 ετών, όταν πλαστογράφησε εισιτήρια για τα λεωφορεία του Λος Άντζελες. Από τότε ανοίχτηκε μπροστά του μια μεγάλη …«καριέρα».

Παραβίασε τα υπολογιστικά συστήματα εκατοντάδων εταιριών, ανάμεσά τους και τεράστιων τεχνολογικών κολοσσών.

Τελικά, το 1995 ο διάσημος χάκερ συνελήφθη από το FBI και καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση. Ένα ολόκληρο κίνημα διαμαρτυρίας ξεσηκώθηκε από θαυμαστές που θεωρούσαν τις ποινές υπερβολικές. Ένας από τους λόγους της υποστήριξης που έλαβε, ήταν και το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των κυβερνοεπιθέσεων που πραγματοποίησε, δεν έκλεψε λεφτά από κανέναν αν και κατά τη πολύχρονη δράση του είχε υποκλέψει ένα πλήθος αριθμών πιστωτικών καρτών.

Ο Κέβιν Μίτνικ πρόσφατα κυκλοφόρησε μια αυτοβιογραφία του με τον τίτλο «Φάντασμα στις Γραμμές: Οι περιπέτειες μου ως ο πλέον καταζητούμενος χάκερ του κόσμου» (Ghost in the Wires: My Adventures as the World's Most Wanted Hacker), στην οποία περιγράφει όλα εκείνα τα κατορθώματα που τον έκαναν διάσημο. Αν και ανάμεσα στα βιβλία που έχει γράψει περιλαμβάνεται και το «The Art of Deception» το οποίο επίσης αναφέρεται στις δραστηριότητες που οδήγησαν στην σύλληψη του, αξίζει να σημειωθεί ότι στην αυτοβιογραφία του, θα είναι πολύ πιο γλαφυρός και λεπτομερής στις περιγραφές του. Και αυτό γιατί, το έτος που κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο δεν είχε εκτίσει ακόμη την ποινή του και οι περιγραφές των παράνομων δραστηριοτήτων του, θα μπορούσαν να του δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερους «μπελάδες»!



Πηγή:stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.