Θα εξαγοράσει τελικά την Nvidia η Microsoft;


Ο τίτλος σίγουρα προκαλεί αίσθηση, καθώς δίνει την εντύπωση ότι το ενδιαφέρον της Microsoft για τηνNvidia δεν είναι καινούριο. Πράγματι, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν πριν από11 χρόνια ότι η Microsoft θα έχει τον πρώτο λόγο για την εξαγορά του κατασκευαστή των GeForce!

Η ιστορία έχει ως εξής. Το 2000 η Microsoft συμφώνησε με την Nvidia να χρησιμοποιήσει τις GPUs της τελευταίας στο υπό κατασκευή Xbox. Η Microsoft επέμεινε να συμπεριληφθεί ένας όροςστη συμφωνία, ο οποίος προβλέπει ότι ο κολοσσός του software έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για αγορά μετοχών της Nvidia σε περίπτωση που ιδιώτης ή εταιρεία επιχειρήσει να αγοράσει το 30% ή περισσότερο.

Πόσο πιθανό, όμως, είναι να προχωρήσει η Microsoft σε μια τέτοια κίνηση, αν προσπαθήσει κάποιος να αγοράσει το 30% της Nvidia; Όχι και τόσο πολύ. Η Microsoft έβαλε αυτό τον όρο το 2000 θέλοντας να προστατεύσει το Xbox. Αν η Sony ή η Nintendoεξαγόραζαν τότε την Nvidia, το Xbox θα έμενε "ξεκρέμαστο" απέναντι στον ανταγωνισμό. Εδώ και αρκετά χρόνια, όμως, το Xbox έχει GPU της AMD (ATI) και όχι της Nvidia, οπότε η Microsoft δεν έχει λόγο να κρατήσει πάσει θυσία την Nvidia μακριά από άλλες εταιρείες.

Βέβαια, όλα αυτά είναι απλά θεωρίες μέχρι να υπάρξει πραγματικό ενδιαφέρον από κάποιον. Τότε θα δούμε ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις της Microsoft. Το σίγουρο είναι ότι η Nvidia αποτελεί μια τεράστια δύναμη στο χώρο των GPUs (και όχι μόνο) και άρα δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.
Πηγή: The Inquirer

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.