Και η Τουρκία στο στόχαστρο των hackers


Και η Τουρκία στο στόχαστρο των hackers
Πριν από λίγες εβδομάδες η τουρκική κυβέρνηση κατέθεσε στη βουλή ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο κατ' ουσίαν ενισχύει τον κρατικό έλεγχο στοInternet. Ήταν, λοιπόν, θέμα χρόνου η στοχοποίηση της Τουρκίας απόhackers.

Η ομάδα Anonymous εξαπέλυσε επίθεση distributed denial of service(DDOS) στο site της τουρκικής Προεδρίας Επικοινωνιών και Τηλεπικοινωνιών. Η ομάδα, μάλιστα, εξέδωσε και ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής: "τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας συστηματικής προσπάθειας της Τουρκίας να ελέγξει το Internet. Έχει ήδη μπλοκάρει χιλιάδες sites και blogs, ενώ πολλοί online συντάκτες διώκονται ποινικά. Η τουρκική κυβέρνηση θέλει τώρα να επιβάλει νέα φίλτρα στο Internet, τα οποία θα κρατούν αρχείο με τις δραστηριότητες των πολιτών. Αν και δεν ξέρουμε ακόμα τους ακριβείς σκοπούς, είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση κάνει ένα βήμα παραπέρα στη λογοκρισία του Internet".

Τον τελευταίο καιρό έχουν λάβει χώρα πολλές διαδηλώσεις πολιτών, οι οποίοιδιαμαρτύρονται για τη λογοκρισία του Διαδικτύου.

Πηγή:e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.