Το Facebook εμποδίζει την απονομή δικαιοσύνης!


Μια δίκη που διεξήχθη πρόσφατα σε βρετανικό δικαστήριο κοντεύει να τιναχτεί στον αέρα, λόγω της επιπολαιότητας μιας ενόρκου. Η Joanne Fraill συνομίλησε μέσωFacebook με έναν από τουςκατηγορουμένους και τώρα τίθεται ζήτημα ακυρότητας!

Η ένορκος και ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζουν πλέον ποινήφυλάκισης, ενώ η δίκη δεν αποκλείεται να επαναληφθεί. Η εισαγγελία εμφανίζεται διατεθειμένη να ζητήσει επανάληψη της διαδικασίας, ενώ ένας από τους καταδικασθέντες έχει ήδη καταθέσει έφεση επικαλούμενος κακοδικία. Να σημειωθεί ότι μιλάμε για μια μεγάλη δίκη με θέμα το εμπόριο ναρκωτικών, στην οποία συμμετείχαν 500 μάρτυρες και 14 δικηγόροι. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η τεχνολογία βάζει "τρικλοποδιά" στην απονομή δικαιοσύνης. Σε μια παλαιότερη δίκη στο Michigan των ΗΠΑ, ο δικαστής απομάκρυνε από το σώμα των ενόρκων μια γυναίκα που έγραψε στο Facebook κάτι σχετικά με τη δίκη. Στην πρώην ένορκο επιβλήθηκε πρόστιμο 250 δολαρίων και ο δικαστής την ανάγκασε να γράψει μια πεντασέλιδη εργασία (!) σχετικά με το συνταγματικό δικαίωμα της δίκαιης δίκης.

Τα περιστατικά αυτά είναι κάθε άλλο παρά μεμονωμένα. Σύμφωνα με το Reuters, υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις κακοδικίας που αποδίδονται στην αντικανονική χρήση του Internet.
Πηγή: betanews

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.