Μια συνεργασία αλλιώτικη από τις άλλες

Οι συνεργασίες στον κόσμο των επιχειρήσεων δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο, αυτό όμως που δε βλέπουμε και τόσο συχνά είναι οι συμμαχίες "ορκισμένων" ανταγωνιστών. Μια τέτοια αλλόκοτη συμμαχία έχει ως πρωταγωνιστές τους βασικούς παίκτες της διαδικτυακής αναζήτησης.

Η Google, η Microsoft και η Yahoo αποφάσισαν να συνεργαστούν, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να προωθήσουν κοινώς αποδεκτά standards για το σύγχρονο Internet. Καρπός αυτής της συνεργασίας είναι το schema.org, ένα site που απευθύνεται σε διαχειριστές ιστοσελίδων. Στο site αυτό, οι webmasters μπορούν να βρουν HTML tags και να τα ενσωματώσουν στις σελίδες τους, βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τις μηχανές αναζήτησης και "καταλάβουν" καλύτερα τη δομή του site και άρα να το καταλογογραφήσουν με το βέλτιστο δυνατό τρόπο.

Η πιο οργανωμένη προσπάθεια που εκδηλώθηκε στο παρελθόν προς αυτή την κατεύθυνση ήταν το project SearchMonkey της Yahoo, το οποίο όμως δεν είναι πλέον ενεργό. Η νέα απόπειρα είναι σαφώς πιο ολοκληρωμένη, καθώς περιλαμβάνει εκτός από τη Yahoo, τη Google και τη Microsoft.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παλαιοτερες αναρτησεις
Από το Blogger.